A treba da se izviniš. Ispod profilne treba da piše “Izvinjavam se svima čiji pogled trenutno silujem svojim sisama i stomakom.” Ne radi se o tome što imaš višak kilograma (i veće sise od prosečne selfičarke), nego o tome što to ne moraju svi da gledaju i prihvataju. Možda si lep svojoj dragoj (iskreno sumnjam da imaš dragu, ako kačiš ovakvu fotku, a da nije totalno zezanje, jer si mnogo duhovit tip) i možda si prihvatljiva pojava na plaži, gde se svima vidi višak i manjak. Nisi na plaži, nego na Fejsu. Nemoj tu fotku na profilnu ako izgledaš više kao Džaba D’Hat (žabeći stvor iz Ratova zvezda) nego kao Bred Pit (prelepi stvor koji u mnogim filmovima glumi prelepe stvorove).

Ako si maneken, rispekt. Divan si stvarno, sa svim tim pločicama i raskopčanim šlicem i oštrim ili sanjarskim pogledom, profesionalno fotkan i izložen kao plakat. Divan. A kamo izvinjenje? Da staviš ispod slike “Izvinajvam se što vam cure bale, znam da nije pristojno što sam tol’ko zgodan, al’ jebi ga, to mi pos’o”. Ili ti nije pos’o? Samo si izbacio mamac, da se peca ženskadija? Koja si ti drolja, čoveče.

Fenomen golišavih muških slika na Fejsu ima neko tvrdo psihološko objašnjenje, koje se verovatno tiče egzibicionizma i to u užem smislu, ono kad se pokazuješ, jer te to loži – baš kao da iskačeš iza žbuna i širiš mantil da pokažeš devojčicama izvor svoje traume iz detinjstva.

facebook fenomen 2 Facebook fenomen: Nudističko nuđenje (BLOG)
Comments