Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

FBI metode: Pregovaraj kao profesionalac (i postigni sve što hoćeš)

FBI metode: Pregovaraj kao profesionalac (i postigni sve što hoćeš)

1/2

Učite od najboljih – a u domenu pregovora, FBI ima najbolje stručnjake, koji svojim pregovaračkim umećem rešavaju napete i opasne situacije, u kojima je nekome upereno oružje u glavu. Profesionalci znaju kako da postave prava pitanja, kako da uspostave komunikaciju sa različitim tipovima, kako da nekome postanu simpatični i da ga ubede da su na njegovoj strani, kako da izazovu interesovanje i probude želju za saradnjom. Svi ovi psihološki trikovi mogu veoma uspešno da se primene u svakodnevnom životu.

Prikupite informacije, odradite pripreme

Videli ste to na filmu – pre nego što stupi u kontakt sa otmičarima, pregovarač prikupi o njima sve što se zna. Svaki podatak može da otkrije neku skrivenu slabost i pruži pregovaraču prednost u odsudnim trenucima. Pa, ako želite da promenite paket usluga kod mobilnog operatera ili provajdera, pre isteka ugovora, prvo istražite kakve sve usluge i popuste kompanija nudi, kakve povoljnosti daju dugogodišnjim i novim korisnicima i ko je najrelevantnija osoba kojoj treba da se obratite. Precizirajte šta želite, šta vam najviše odgovara i započnite pregovore u kojima ćete se služiti sledećim psihološkim potezima.

Razgovarajte kao voditelj noćnog programa na radiju

Sagovornik treba da oseti u vašem glasu smirenost, pouzdanost i toplinu. To ćete postići ako govorite sporije, dubljim tonom (kao u poverenju) i smešite se dok govorite. Ljudi su navikli na pritužbe i napade, pa ćete ovakvim pristupom osvojiti prvi korak ka cilju – sprečićete ih da zauzmu odbrambeni stav i biće manje sumnjičavi.

Započnite izvinjenjem

Ako je prvo što kažete “izvinite”, skrenućete pažnju sagovornika – zapitaće se zašto mu se izvinjavate. U startu ste mu probudili radoznalost i iznenadili ga, ali na način da se u tome oseća dobro. Izvinjenje je razoružavajući potez, kojim ukazujete poštovanje, umesto da izražavate potrebu za dominacijom u razgovoru i preuzimanjem moći, što sagovornika navodi da zauzme odbrambeni stav.

Wannabe TV

Editors choice