Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Glavni razlozi niskog samopouzdanja

Glavni razlozi niskog samopouzdanja

1/2

Samopouzdanje se može podići, popraviti i osnažiti, a to je i neophodno, jer njegov nedostatak uzrokuje brojne probleme, odnosno, manifestuje se u svim oblastima života – od zdravlja, preko emotivnog života, do poslovnog i finansijskog uspeha. Kada imate nizak nivo samopouzdanja, znači da ne cenite sebe dovoljno, ali uzroci nevrednovanja sebe se mogu osvestiti i razrešiti.

View this post on Instagram

great morning in Paris

A post shared by Brian Shimansky (@brianshimansky) on

Neuspeh i odbijanje

Samo po sebi, iskustvo neuspeha i doživljavanje odbijanja, spadaju u uobičajena životna iskustva i lekcije na kojima učite kako da se saberete nakon pada, da ustanete i pokušate ponovo – osnovno životno iskustvo, za svakog pojedinca. Među najtežim životnim padovima su prekid veze, gubitak bliske osobe, ostajanje bez posla i bolest. Osobe visokog samopouzdanja se posle ovakvih bolnih proživljavanja brže oporavljaju i osnažuju da nastave životnu borbu, ali oni koji pate od nedostatka samopouzdanja osećaju se poraženo i bespomoćno i veoma dugo ne uspevaju da se oporave. Takođe, pošto kroz ključne bolne događaje čovek vrednuje sebe, usled ovakvih životnih udaraca, samopouzdanje opada, a oni koji ga ni pre nisu imali dovoljno, ostaju trajno „nokautirani“. Za oporavak i jačanje samopouzdanja usled ovih razloga, psiholozi preporučuju da se nikako ne povlačite u sebe, već da se okružite porodicom i prijateljima i prihvatite njihovu podršku i razumevanje, kao i da ne postavljate sebi rok do kog ćete „pohvatati konce“ svakodnevnog života, već da date sebi dovoljno vremena (koliko god vam je potrebno) da se oporavite i pripremite nove životne strategije – stare neće raditi u novim okolnostima.

Wannabe TV

Editors choice