Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Hipnagogija, kreativno stanje uma

Hipnagogija, kreativno stanje uma

Razne mentalne tehnike razvijene su na osnovu saznanja o postojanju ovog “prolaza” između svesnog i podsvesnog. Znajući da postoje “vrata percepcije” koja možemo otvoriti u hipnagoškom stanju, na određenoj moždanoj frekvenciji koja se javlja neposredno pre uranjanja u san, praktičari su osmislili razne meditacije, opuštanja i druge alternativne tehnike za samospoznaju, kao i za pronalaženje rešenja za konkretne probleme. Um obuzet razmatranjem nekog problema i brigom, ne uspeva da poveže različite koncepte, da posmatra sliku iz šire perspektive i postiže duboke uvide, ali sklonje u stranu, utišan u meditaciji, on prestaje da bude prepreka direktnim spoznajama. U hipnagoškom stanju komuniciramo sa svojim bićem i dostupni su nam naši podsvesni resursi, koji nam mogu biti od praktične koristi.

Kada ne možemo da razrešimo neku muku, obično sami sebi savetujemo da treba to da prespavamo, odnosno, da je “jutro pametnije od večeri”. Mi se i ne znajući oslanjamo na resurse koji su nam dostupni samo u posebnom stanju, na određenoj frekvenciji na kojoj racionalni um ne funkcioniše i odlazi u drugi plan.

Postoje razne tehnike naručivanja snova, odnosno odgovora na pitanja koja upućujemo svojoj podsvesti, koji će doći u obliku neke vizije, utiska, upečatljivog sna, iz koga ćemo se probuditi sa “aha” doživljajem. To znači da je naš um u stanju hipnagogije obavio zadatak i da su putevi unutrašnje komunikacije krajnje nekonvencionalni, kreativni i slobodni. Pokušajte da pred spavanje svoje probleme poverite svojoj podsvesti, da tražite uputstva i odgovore sami od sebe i posmatrajte šta će se dogoditi. Vremenom ćete u tome biti sve bolji, pa će vam komunikacija sa sopstvenom podsvešću ući u naviku i postati veština i dnevna praksa.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice