Izaći ćeš iz svoje “zone komfora”

Ovo je veliki izazov za tebe. Napuštaš svoje “gnezdo” u kojem si bio zaštićen i od sebe i od drugih. Mesto koje ne doživljavaš kao “zonu komfora” učiniće da postaneš samostalniji, da brineš više o onome šta radiš i kako se ponašaš prema svemu. Iako je dobro da imaš da neko uradi nešto za tebe, mnogo je bolje kada shvatiš da sve to zapravo možeš i sam, pa će i mesto koje nisi tako doživljavao postati nova zona komfora u kojoj se osećaš odlično.

Novi prijatelji

Naravno, stari prijatelji, oni iz detinjstva, perioda školovanja, nikada neće izgubiti svoju važnost i prioritete koje si im dao tokom života koji si proveo konstantno uz njih. To se ne menja. Ali, novi grad te dovodi u interakciju sa drugim ljudima, a sa nekim od njih ćeš ostvariti potpunu konekciju i shvatićeš da je ostvariti prijateljstvo u dvadesetim i te kako moguće i da ona mogu da traju tokom celog života. Posebno je dobro kada se “nađeš” sa onima koji su u istoj situaciji kao ti, jer ćete jedni u drugima pronaći najbolji vid podrške i razumevanja.

Zadovoljićeš želju za putovanjem

Ako je pre tvojim putovanjima upravljalo više ljudi, nisi mogao da sasvim sam doneseš neke odluke, sada se to menja. Samostalni život ti omogućava da odlučuješ šta ćeš i kako ćeš, pa ćeš tako bez problema i bez ikakvog straha proputovati svoju zemlju, ali ćeš isto u jednom momentu reći da ti se ide na neko duže, dalje putovanje i to ćeš sam sebi organizovati, bez ikakvih zadrški i uplita drugih u to šta želiš. A svako putovanje je novo životno iskustvo koje će ti i prijati, ali i naučiti te mnogo čemu.

samostalnost 2 Idi dok si mlad: Razlozi zbog kojih treba da se preseliš u potpuno novi grad
Comments