Van svake podele na alfa, gama, beta, teta mužjake, štrebere i šankere, sportske tipove i intelektualce, postoje neke odlike pravog muškarca, koje se nikada nisu promenile. Vi ih nosite u svojim genima, ali ako ste ih zapostavili i potisnuli u udobnosti savremenog načina života, možda su to tek informacije u tragovima, koje ne daju dovoljno materijala da postupate kao pravi muškarac i da vas žene vide i doživljavaju kao takvog. Biti pravi muškarac u nekoj situaciji možda nije najmudriji izbor i može skupo da vas košta, ali kad to jeste – pravi muškarac – onda i nemate mnogo izbora.

Muškarac radi ono što muškarac mora da uradi

Ako se neko davi, on skače i spasava ga, ne razmišljajući o tome koliko je vešt plivač, koliko mrzi da roni, koliko je voda hladna i duboka. Ako mora da ide kod zubara, on stisne zube i ide. Kad pas mora da se odvede kod veterinara i uspava, on ga odnosi i drži ga u naručju do kraja. Ako ima porodicu, on mora da zarađuje i obezbeđuje sve što može i mora da može i više nego što je mislio da može. Kad niko ne zna šta treba da radi i kad svi gube glavu, muškarac mora da donese odluku i stupi u akciju. On snosi rizik da je njegova odluka pogrešna i da će biti teških posledica, ali kad je potrebna akcija, on ne razmišlja o tome. Muškarac prosto radi ono što mora da se uradi.

S11 Imate li u sebi materijal za PRAVOG muškarca?

Muškarac je dobrovoljac, onda kad svi gledaju u pod

Ko će da obavi neprijatan zadatak? Ne onaj koji najmanje rizikuje, nego onaj ko je najsposobniji. A to je onaj ko ima hrabrosti, dobre živce, miran um i sigurnu ruku. Zato su dobrovoljci najsvesniji i najsposobniji među muškarcima.

Muškarac nikada nije nasilan prema ženama, starima i slabima

Muška moć je u tome da je ne upotrebi nad onima koji ne mogu da mu uzvrate. Muškarac ne udara dete, ne ispoljava silu nad ženama, starima i slabijima, čak ni kad je izazvan. Biti siledžija – koristiti silu nad slabijima – znači biti slabić. Muškarac nije slabić.

Comments