Muškarac je ratnik

Ratnik pre svega, ima ratničku čast. On ne napada, osim u odbrani. On voli ono što brani, a ne voli borbu. On nije agresor, nego branilac. Čvrst i surov kad je neophodno, on je naoružan i spreman. Ali više voli da barata testerom i čekićem, nego puškom i pištoljem.

Muškarac izvršava svoju dužnost bez kukanja

Kad ima zadatak, njemu nije teško da ga izvrši. Jednako mu nije teško da baci đubre usput, kao što mu nije teško da popravi bravu, donese s pijace sve što je potrebno, popne klavir na četvrti sprat. Nije mu teško da sluša, da bude nežan i pažljiv, ako smatra da mu je dužnost da usreći ženu koju voli. Ako sutra mora da juri jer je pretrpan obavezama, neće početi da se vajka unapred, nego će leći ranije, ustati ranije i završiti sve svoje obaveze, bez kukanja. I neće očekivati da iko smatra da je uradio nešto posebno – to mu je bila dužnost.

S 24 Imate li u sebi materijal za PRAVOG muškarca?

Muškarac se ne izvlači, ne manipuliše, ne zabušava

On ume da se opusti i odmori i da uživa. Ali kad treba da se povuče, da se cima i da se radi, on nije lenština koja odugovlači stvari, izvlači se, pretvara se da naporno radi dok zapravo zabušava, čekajući da drugi preuzmu njegov deo posla. On ne štedi svoju sposobnost i zalaganje, jer zna da to nije nešto čega ima u ograničenim količinama, pa će se potrošiti pre vremena. Njegova nagrada i nadoknada je saznanje da radi dobro, efikasno, pošteno i kvalitetno. Ne voli da ga neko smatra nesposobnim i svaki novi zadatak doživljava kao izazov, a ne kao priliku za eskivažu. On se ne bavi tračevima i podmetanjima i ne interesuje ga šta ko kako radi – gleda svoja posla, jer mu je važno da ih obavlja kako valja.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

 

 

 

 

Comments