Privatnost je nešto što dobijate, kad ste sami. Nasuprot svega ostalog što možda gubite, ili svih drugih prednosti veze, zbog kojih vredi žrtvovati udobnost – ovo su stvari koje vam sigurno neće nedostajati. Setite ih se kad pomislite kako je čudno i tužno biti sam. 

Ne morate da vodite računa kako izgledate 

Nema nikog koga treba da dočekate sveže istuširani, obrijani, namirisani, u čistoj odeći – ili ko može da bane i iznenadi vas, a vi niste u svom najboljem izdanju. Jeste da je redovna higijena i uredno oblačenje nešto zbog čega će svi oko vas diskretno klimati glavama odobravajuće, u kontekstu „najzad ga je neko izvukao iz pećine i napravio od njega čoveka“ ovo može biti prkosno olakšanje, u kome možete beskrajno uživati – iz čistog inata. Možete nositi pocepanu trenerku i spavati u posteljini koju niste menjali ko zna od kad i svaki put se osećati vrlo samostalno i osnaženo, kad pogledate svoj „brlog“ ili provučete prste kroz masnu kosu. Dosadiće vam to u nekom trenutku, ali poslužiće neko vreme. 

Ne morate da delite krevet 

Možete da se raširite kao zvezda, da se prevrćete po celom krevetu i spavate ukoso, da se umotate u pokrivač, ili otkrijete, da namestite jastuk tačno kako vam odgovara, da vas niko ne gura i podbada kad hrčete, da se ne osećate kao medved, sebičnjak i primitivac, zbog nesputanog uživanja u celoj površini sopstvenog kreveta. Osim toga, od svakog koga dovedete u taj krevet samo zbog zabave, možete očekivati da posle ode i spava u svom krevetu. I to očekivanje možete jasno da izrazite, bez osećanja krivice. 

Comments