Ako vam se problem ne predstavi, pretpostavljate da nema problema

Usredsređeni na konstruktivne akcije, propustićete da primetite problem, tamo gde je naizgled sve u redu. Promaći će vam da vam neko nešto prećutkuje, da ste nekoga uvredili ili da je nekome potrebna vaša pomoć, jer ne obraćate pažnju na nevidljivo. Vi funkcionišete transparentno, ali zahtev komunakacije sa ostalim svetom je da posmatrate i osetite ako nešto u atmosferi nije u redu, da čitate govor tela i hvatate odjeke neizrečenog. Kad problem koji ne primećujete kulminira i sruči vam se na glavu, bićete potpuno zatečeni, jer, rečeno vam je da nema problema, ili se niko nije žalio i prijavio problem.

Izazovi sa kojima se iskreni i neposredni svakodnevno sreću3 Izazovi sa kojima se iskreni i neposredni svakodnevno sreću (1. deo)

Vaša snaga često nije dovoljna, jer je vaš um jednosmeran

Kad se usmerite ka cilju, kad ste nečim zaokupljeni, vi ste poput parne lokomotive. Svom težinom i brzinom tutnjite napred, para vam šišti na uši i vidite samo šine pred sobom. Manevrisanje u tom stanju zahuktalosti, komplikovano je, barem kao i kod parne lokomotive. Svojom snagom ćete prokrčiti put i postići solidnu brzinu, ali promaći će vam prizori sa strane, pomoću kojih biste se bolje orijentisali. Ali vi čak i ne uviđete potrebu za orijentacijom, stvar je jasna, krenuli ste pravo i uhvatili zalet. Možda pregazite preko nečijih osećanja, zbog čega će vam kasnije biti strašno žao, možda ne uočite da vam se spremaju prepreke u koje ćete se zakucati u punoj brzini, zbog čega ćete biti strašno ljuti – na sebe. Izazov za vas je da ne hvatate zalet po šinama, nego da vozite neko fleksibilnije vozilo uma. Neko koje lakše može da zakoči u punoj brzini, da se okrene, ili probije kroz gužvu.

Comments