Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Jačanje volje i samodiscipline – put ka uspehu

1/2

Pobeda nad svojim slabostima, jačanje volje i samodisciplina predstavljaju zadatak i izazov za svakog ko teži uspehu i samoostvarenju. Želite da promenite svoje loše navike, da postanete odlučniji, da delujete energičnije i prevaziđete lenjost i malodušnost – počnite odmah, preduzmite nešto već sada. Odlaganje i ostavljanje početaka za neki pravi trenutak samo će vas uljuljkati i zarobiti u vašoj zoni komfora, koja s vremenom postaje sve manja i tešnja, ako se ne pokrenete.

Kad vas nešto mrzi, savladajte sebe i uradite baš to – osećaj koji ćete imati kad shvatite da je samo potrebno da počnete, biće vad dovoljna nagrada i podsticaj da nastavite da jačate volju i da praktikujete disciplinu. U svakodnevnom životu imate mnogo prilika da uvežbavate volju na malim stvarima, a ta vežba će vam pomoći i kada su u pitanju velike i životno važne stvari, odluke i ciljevi.

volja Jačanje volje i samodiscipline – put ka uspehu

Rešili ste da izađete u šetnju, ali napolju je hladno i mnogo više vas privlači da ostanete udobno zavaljeni i gledate TV? Posmatrajte to kao iskušenje – lako je odustati, a potreban je napor volje da biste ustali, spremili se i izašli u šetnju. Prosto izaberite da uradite ono što je teže i uradite to. A kad ste to već uradili, pitaćete se zašto vam je uopšte i bilo tako teško.

Unutrašnja snaga, upornost i disciplina vežbaju se na malim stvarima – promenama loših navika u ishrani, uvođenjem redovnog vremena za vežbanje i kretanje, ranijim ustajanjem i ranijim odlaskom na spavanje. Bićete fizički zdraviji, mentalno stabilniji i zadovoljniji sobom, kad pobedite slabost i lenjost i ojačate svoju volju.

Wannabe TV

Editors choice