Ako osećate da vas nešto sputava i da niste ono što biste mogli da budete, potrebno je da nešto promenite u svom načinu života, kako biste otključali svoje sposobnosti i kapacitete. Pokušajte da uvedete u dnevnu praksu ova jednostavna pravila.

Svaki dan otpočnite sa zahvalnošću

Šta inače prvo osećate kad ustanete? Koliko vam je teško da započnete dan, kako biste najradije ostali u krevetu, kako vam još nije svanulo, a vać vam pada mrak na oči, kad pomislite na sve dosadne i naporne obaveze? Pokušajte da se ne prepuštate toksičnim razmišljanjima i osećanjima, već započnite dan sa osećanjem zahvalnosti. Na onome što imate, volite, cenite, na tome što ste živi i pred vama je još jedan dan u kome imate priliku da nešto napravite od svog života. To vam neće ići spontano (jer je lakše mračiti i kukati, nego prizvati zahvalnost), ali vežbajte, dok vam jutarnja zahvalnost ne postane uobičajena kao jutarnja kafa.

Ustanite rano

Svi uspešni ustaju u zoru, odvajaju sat, dva za jutarnje rituale (meditacija, vežbanje, priprema za radni dan) i dan završavaju dosta pre ponoći. Uredan život, dovoljno sna i rano ustajanje.

Napravite planove

Potrebno je da imate okvirni plan radnog dana i ciljeve koje želite da dostignete, ali ne treba da se vezujete za njih. Budite spremni da ih promenite u svakom trenutku, da se prilagodite zahtevima situacije i napravite mesta za nove ideje, bolje i delotvornije od prethodnih.

Comments