Provedite pola sata napolju

To ne znači da treba da izađete na terasu i da stojite na vazduhu, ali ako ne uspevat ništa drugo, može i to. Boravak na vazduhu, od pola sata ili sat, uključuje kretanje, upijanje dnevne svetlosti, disanje. To ne mora da bude ceo sat odjednom – nakupite svoj sat na rate. Idite pešice svuda gde ne morate da se vozite, vraćajte se kući s posla dužim putem, nabavite psa koga ćete šetati…

Družite se sa boljima od sebe

To su oni koji su postigli uspeh koji vi priželjkujete, rešili probleme sa kojima se vi suočavate i imaju iskustva, integriteta i pozitivnosti kojima zrače i ohrabruju vas. Ako su mogli oni, možete i vi.

Ne donosite odluke kad ste pod nabojem

To je poznato pravilo, ali krajnje je vreme da ga uvedete kao zakon ponašanja. Kad ste ljuti, razočarani, tužni, povređeni – ne preduzimajte ništa, ne zaklinjite se i ne donosite radikalne odluke. Sačekajte da naboj prođe, da se ohladite i smirite, tada ćete bolje rezonovoati.

Verujte u sebe

Budite svoj najveći fan! Navijajte za sebe, volite sebe, cenite sebe, oslanjajte se na sebe – to su sve elementi vere u sebe, odnosno, pravog samopouzdanja, koje imaju svi uspešni.

Naslovna fotografija: instagram.com/honow

Brankica Milošević

Comments