Zbog same odluke da budete bolji, osećaćete se bolje, ali osim vašeg osećaja, jednostavne strategije koje vas čine boljom osobom, donose vam bolje ljude, prilike i mogućnosti.

Budite iskreni prema sebi

Prvi korak je da budete svesni toga ko ste i kakvi ste, a to znači da je potrebno da budete potpuno iskreni prema sebi, da poznajete svoje slabe i jake strane, da budete svesni svog ponašanja i svojih osećanja u svakom trenutku i da prihvatate sebe, kakvi god da ste.

blog5 Jednostavne stvari koje vas čine boljom osobom

Postavljajte pitanja i slušajte odgovore

Pitajte ljude o tome kako žive, kako se osećaju, kako izlaze na kraj sa zahtevima svakodnevnog života i slušajte šta vam govore. Posmatrajte ih i slušajte i naučićete mnogo, jer svako ima neku mudrost koju može da vam prenese, ukoliko je vidite i želite da je primite.

Ne ustežite se da dajete komplimente

Napadno davanje komplimenata, koji imaju za cilj da pridobiju drugu osobu, a ne da izraze iskreno divljenje, prepoznaje se i neće vam pomoći da budete bolja osoba. Ali kad vam se nešto stvarno dopada, kad vas oduševi i kad vam imponuje, ne ustručavajte se da date povratnu informaciju, da izrazite svoju impresiju – date kompliment.

Comments