Budite predusretljivi prema nekome ko vam se ne dopada

Pristojnost je na testu kad treba da budete ljubazni prema nekome ko vam je antipatičan ili sasvim odbojan, iz bilo kojih razloga. Ali trebalo bi da možete da svoja osećanja ostavite po strani i da sarađujete, pružite pomoć i informaciju svakome kome je potrebna.

blog22 Jednostavne stvari koje vas čine boljom osobom

Napravite dogovor sa svojim egom

Ego treba da bude snažan i zdrav i potrebna mu je hrana – nahranite ga kvalitetom svog života i stabilnošću svog karaktera, a ne tako što ćete se “primati” na razne mamce, koji vas navode da besnite, osuđujete, smatrate da neko ima nešto protiv vas, da se vređate i ponašate kao dete koje misli da je centar sveta.

Radite nešto kreativno

Kreativnost oplemenjuje. Nije važno da li ćete naročito uspeti u onome što radite, važno je da se prepustite stvaralačkoj energiji i da se u nešto unesete, bez očekivanja nagrade i pohvale – samo zato što uživate u samom procesu stvaranja, bilo čega. Preduzmite kulinarski poduhvat, naslikajte našto, radite u drvetu, glini, pišite. Izrazite sebe – za sebe.

Prevaziđite neku lošu naviku

Bilo koja pobeda nad lošom navikom je velika stvar i zbog nje ćete se osećati sjajno, pročišćeno, unapređeno. Pokušajte da ostavite pušenje, uvedite redovno vežbanje, promenite način ishrane, nemojte zaspivati uz uključen TV. Tako pomerate svoje granice i oslobađate se sitnih veza navika koje vas zarobljavaju – vežbate izlazak iz zone komfora.

Comments