Gde god da pogledate čini vam se da drugi rade kako treba i uspeva im baš ono što su hteli, a vi nikako da ostvarite svoje ciljeve. Preispitujete se i vidite da sve radite kako treba, a opet, kao da u svemu po malo grešite i zastranjujete sa pravca koji ste sebi zacrtali. Osećate i otpor i pritisak istovremeno i ne znate šta biste mogli da radite dalje (i bolje). 

Ali vi ste tu gde ste, a ako time niste zadovoljni, ovo su stvari sa kojima treba da se suočite i da ih imate na umu. 

U svakom trenutku možete da se pomerite sa mesta na kome se nalazite, ako na njemu niste zadovoljni. Možete da se preusmerite, bez obzira na to što vam drugi ukazuju na vaše neusephe, ili sami sebe smatrate gubitnikom. 


Ako niste tamo gde ste želeli da budete, verovatno se previše fokusirate na ono što vam neostaje i ne cenite u potpunosti ono čega imate dovoljno. 

Jedino što će vam pomoći da krenete u pravcu u kome želite da idete, jeste da napravite prvi korak. Možda baš onaj koji ste uvek izbegavali da preduzmete i čijih se posledica plašite. Da, život će vam se promeniti kad jednom krenete, to je zastrašujuće, ali je izazov. 

Sve je u redu sa vama, ali preispitajte svoje težnje – da li su one zasnovane na očekivanjima drugih, na vrednostima koje diktira vaše okruženje? Jer, ako je tako, vaš pravi potencijal je blokiran željom koja nije prava. 

Razni planovi su vam propali, kao i planovi koje su drugi imali za vas. Bili su to samo planovi. Strah koji osećate u velikoj meri potiče od nepovezanosti između onoga što ste hteli i planirali (i nije uspelo) i onoga što je vaša trenutna realnost. 

Comments