Ne treba da tražite izgovore što niste tamo gde ste hteli da budete. Umesto toga, usredsredite se na ono što možete da radite upravo sada, što vam može pomoći da vidite koliko je toga još pred vama. 

Koliko god temeljne i detaljne planove imali, život će se umešati na način na koji to uvek čini – prirediće vam iznenađenja (i prijatna i neprijatna), koja niste mogli da zamislite i predvidite. Budite spremni da sarađujete, prilagođavate se i da prihvatate da neke stvari nikada neće biti pod vašom kontrolom. 

Ako razmišljate o tome kako vas drugi vide, obeshrabrićete se i nećete videti koliko ste zapravo napredovali. Osim toga, sigurno vam nešto ide dobro i vaš život nije takva katastrofa, kako se vama čini. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gon Olivier (@gonolivier)


Vaše slabosti nisu osuda na neuspeh. One se mogu transformisati u prednosti, ako sa njima računate i uklopite ih u svoje planove i mogućnosti. Ali ako stalno osećate krivicu što niste bolji nego što jeste i osuđujete sebe zbog svojih slabosti, nećete se pomaći s mesta. Prihvatite da nećete biti jaki u svim oblastima i znajte da to niko nije. 

Ponekad morate dati sve od sebe i suočiti se sa činjenicom da to ipak nije dovoljno da biste dobili ono što hoćete. To je test otpornosti i mentalne snage – sledeći put takođe morate dati sve od sebe, jer ako to ne učinite, vođeni malodušnošću i beznađem, pali ste na testu. Ponekad, uspeh nije postignuće nečeg konkretnog, nego ostajanje i istrajavanje na putu. 

Ako niste zadovoljni kako se stvari odvijaju i dokle vas je život doveo, to je verovatno zato što ste uglavnom bili motivisani strahom od nemaštine i sada morate preispitati svoja uverenja i početi da negujete drugačiji način razmišljanja. Potrebno je da prevaziđete strah od oskudice i da se otvorite ka obilju, da negujete svoje darove i da vidite uspeh i izobilje i tamo gde ih drugi ne vide. Dužni ste da ostvarite sebe, a ne da zanemarujete svoje vrednosti i potencijale. 

Naslovna fotografija: instagram/gonolivier

Brankica Milošević 

Comments