Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

1/2

Ide to sa godinama, odnosno, sa zrelošću. Osvešćuješ se, dolaziš k sebi i kontaš da ti je baš dobro u sopstvenom društvu i da uopšte ne moraš tu pomisao i taj osećaj da podeliš ni sa kim (da bi sebi potvrdio kako ti je stvarno dobro). Naravno, niko nije potpuno jedan ili drugi tip, ali ako si pretežno ekstrovertan, ovo su znaci da “prebacuješ” ka introverziji, u smislu osvajanja integriteta.

Shvataš da ti je sasvim dobro kad si sam

Onima koji su vrlo introvertni, često treba mnogo pripreme da bi u društvu pronašli prijatnost, ili da im makar ne bude neprijatno. Sa izrazitim ekstrovertima je obrnuto – oni se u samoći osećaju osujećeno i teskobno. Kad počneš da shvataš da ne moraš nigde da ideš i ništa posebno da radiš, da bi ti bilo sasvim prijatno, krećeš se ka onoj introvertnosti koja omogućava balans. Takođe, kad negde hoćeš da ideš i nešto da radiš, uopšte ti ne treba društvo. Svoj čovek može sam i u bioskop i u šetnju i na putovanje.

Kad prebaciš iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti 2 682x1024 Kad prebaciš iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Površni razgovori počinju da te zamaraju

Ogroman broj sasvim pristojnih ljudi, sasvim umereno ekstrovertnih, troši ogromne količine energije u besmislenim razgovorima. Sitne ljubaznosti, takozvana ćaskanja, deo su veštine komunikacije i korisno je vladati ovom veštinom. Ali to ne znači da si uvek dužan ili sposoban da vodiš male, beznačajne, kurtoazne i besmislene razgovore. Kad osećaš da te oni zamaraju i da nemaš potrebu da bilo čime ispunjavaš tišinu, znači da se osećaš dobro sa sobom i da komotno možeš da ćutiš, ili da budeš u društvu ćutljivih osoba, a da se ne osećaš neprijatno i pozvano da “podižeš” atmosferu.

Nisi stalno spreman da odgovoriš na poruke i pozive

Neprekidna dostupnost ukazuje na potrebu za interakcijom i u trenucima samoće, bilo da nešto radiš kada si sam, ili pokušavaš da nečim ispuniš vreme. Zrele i stabilne osobe umeju i da isključe zvuk na svojim uređajima komunikacije i da ih ne proveravaju svakog trenutka, jer su nečim zauzete, ili prosto ne žele da ih bilo ko uznemirava. Kad osetiš potrebu da “ućutkaš” notifikacije i dolazne tonove, znači da napreduješ ka usvajanju pozitivnih introvertnih osobina.

Wannabe TV

Editors choice