Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Sve manje te interesuju površni odnosi

Ono što je ranije bilo poželjno u odnosima – emotivna distanca, neuplitanje, uživanje u seksu i neobaveznom druženju – prestaje da bude zanimljivo. Jer je na nivou društvene kurtoazije – ljubaznosti i ćaskanja koje baš i nemaju neki smisao. Sve više te zanima dubok, smislen i ozbiljan odnos, sa nekim sa kim imaš da podeliš mnogo više od povremenog intimnog susreta. Postaješ otvoreniji i iskreniji u komunikaciji sa osobama koje te privlače i nisi spreman da gubiš vreme na nekog ko te ne zanima dovoljno, ili ko nema iste vrednosti.

Radije se ne upuštaš u sukobe

Više nisi onaj koji skače da rešava neki problem, neku nepravdu ili svađu, pa i pesnicama, ako treba. Jer shvataš da ne treba i da nisi pozvan da se uplićeš, osim ako te neko ne zamoli, pa možda čak ni tada. Pošto imaš dovoljno sopstvenih bitaka koje te angažuju, u stanju si da drugima prepustiš njihove bitke. Uzbuđenje pronalaziš u diskretnijim, kulturnijim i manje primitivnim aktivnostima.

Kad prebaciš iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti 1 682x1024 Kad prebaciš iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Konačno znaš ko si i šta želiš

Što i jeste svrha prelaženja sa ekstrovertnog na umereno introvertni mod – kad poznaješ i vrednuješ sebe, ne treba ti potvrda drugih, ne moraš da se porediš sa njima, niti da se takmičiš. To je za napaljene klince (ekstremne ekstroverte), a ne za osobe od integriteta. Znaš šta voliš, šta te ispunjava, čemu težiš, kao što znaš i gde su ti granice, šta ne trpiš, ne želiš i ne možeš. Na kraju dana, sam sa sobom osećaš se kao kod kuće, jer si zadovoljan sobom i svojim životom.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice