Ponekad se predomisliš. Ohladiš. Zaglaviš se i ne znaš kako dalje. Staješ i odustaješ. Tada je potrebna hrabrost, jednako kao što je potrebna i da slediš svoje snove. A moraš se osloniti na sebe i na svoju snagu, iako ti se čini da si slomljen i da ne možeš da računaš na sebe.

Preslišaj se, postavi sebi ključna pitanja – šta je ono što te najviše pokreće, ono što voliš i jedva čekaš da radiš, stvari koje te potpuno ispunjavaju, u kojima se gubiš i istovremeno pronalaziš sebe? To možda nije pravac u tvojoj karijeri, ali bitno je da radiš ono što ti omogućava da se povežeš sa sobom, sa izvorom svoje inspiracije i strasti, jer ćeš unutar toga pronaći jasnoću i odgovore za kojima tragaš.

Kada si na prekretnici, zaglavljen u raskoraku, čini ti se da je sve pogrešno i da si potpuno promašio poentu života, posveti se istraživanju sebe, da bi pronašao novi pravac u životu.

Ti si na jedinstvenom putovanju

Ne upoređuj se sa drugima, koji su uspeli pre vas i ne sumnjajte u sebe, zato što su drugi sumnjičavi. Ne kritikuj sebe i ne govori sebi da si luzer, jer nisi postigao ono što su tvoji vršnjaci i uzori odavno postigli. Seti se da ništa od toga nije važno – oni žive svoje živote, a ti živiš svoj i to treba da radiš na svoj način, pod sopstvenim uslovima. Da li bi te zaista usrećilo da budeš neko drugi i živiš nečiji život?

Comments