Daj sebi vremena

Preispitivanje i preusmeravanje su procesi, koji zahtevaju vreme. Ništa nećeš rešiti preko noći, ma koliko to želeo. Neko vreme ćeš biti obuzet procesom, neprijatan za druge, uronjen u sopstvena suočavanja – ali to je dragoceno vreme i zato ga odvoj za sebe i ne pokušavaj da požuriš. Uradi upravo suprotno – uspori. U potrazi si za sopstvenom dušom, za sopstvenom suštinom, za onim što hoćeš i ne možeš da zakasniš. Jer nikad nije kasno da se predomisliš, da počneš ponovo, da se prepustiš snovima koje ćeš tek da pronađeš – ili da se vratiš onima za koje si mislio da si ih izgubio. Sve je moguće.

Kada shvatiš šta je tvoja najveća strast, kreni i ne odustaj

Osnova za uspeh je da tačno znaš šta hoćeš i da to hoćeš celim bićem – zvuči jednostavno, ali to je otkriće oko koga se ljudi najviše muče. Ponekad zato što je teško priznati sebi da se ono što je naša prava strast nikako ne uklapa u ono kako smo zamislili da treba da živimo. Ponekad, moraš sve da odbaciš, da bi prihvatio ono što je stvarno, o samom sebi, a to je herojski poduhvat. Ali, kad jednom otkriješ štao je ono što istinski želiš, onda ne dozvoli da te bilo šta zaustavi.

Svetu je potrebno ono što imaš da ponudiš

Bori se za svoje snove, jer to znači da se boriš za ono što jesi. Svetu je potrebno ono jedinstveno što imaš da ponudiš – tvoj talenat, harizma, umetnost, tvoja stručnost i umeće. Svetu treba sve što ga čini boljim, a svako ko ostvaruje svoje snove, čini ovaj svet boljim.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments