Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kada imate problem sa motivacijom – fali vam uzemljenje

1/2

Biti uzemljen, znači biti prisutan, uključen, svestan, priseban i osećati se dobro sa čvrstim tlom pod nogama. Ako se povremeno osećate udaljeno, izmaknuto, bezvoljno, pitate se zašto se uopšte trudite, kad je sve verovatno besmisleno, ne znači da ste depresivni, već da vam nedostaje motivacija, a to znači da vam fali uzemljenje. Niste sa obe noge na čvrstom tlu, lebdite negde iznad i posmatrate sebe kako se dosađujete, kako ste malodušni i pristupate svemu bez entuzijazma, odrađujete, umesto da se uživite i date sve od sebe. Možete se osećati iscrpljeno, zbunjeno, nemotivisano i pitati se šta sa vama nije u redu i da li imate neke ozbiljne psihičke probleme, dok vam zapravo nedostaje energetska povezanost sa tlom. Dakle, uzemljenost možete shvatiti figurativno, kao stabilnost i prisutnost u svakom trenutku svog života, ali ona je bukvalna i tiče se energije kojom zemlja po kojoj gazimo snabdeva ljudska bića. Mi smo deo tla na kome živimo, kao i atmosfere u kojoj dišemo, jednako smo telesni i duhovni i prožeti smo raznim energijama. 

Kada niste dovoljno uzemljeni, možete previše primati energiju okruženja, jer premalo energije dolazi kroz slabu povezanost sa zemljom. Možete biti ispunjeni energijama koje nisu dobre za vašu vitalnost i zdravlje, jer nisu vaše, ne ukorenjuju vas u sopstveni život i ne povezuju vas sa samim sobom, već vam odvlače pažnju i donose nezadovoljstvo. Ima raznih načina da pojačate svoje uzemljenje, a ovo su neki od njih. 

Redovno boravite u prirodi 

Ako je to moguće samo vikendom, onda ne propuštajte vikende – organizujete odlazak u prirodu, na izlet, na pecanje, planinarenje, šetnju šumom, u društvu nekog ko vam je blizak i ko takođe voli da boravi u prirodnom okruženju. Ako vam pomisao na lutanje po šumi nije bliska, priključite se nekoj grupi ljubitelja prirode, koja organizuje redovne izlete i druženja, branje bilja, pohađanje izvora i svetilišta u brdima i planinama, da biste izgradili odnos prema boravku u prirodi.

Hodajte bosi 

Kad počne lepo vreme, hodajte bosi uvek kad možete, makar i po kući. Ako imate dvorište, hodajte bosi po dvorištu, ili samo stojte desetak minuta dnevno bosi na travi, kamenju, ili zemlji. Kamenje izvlači negativnu energiju, a kontakt stopala sa prirodnim površinama uspostavlja energetski protok od majke Zemlje ka vašem telu. Vrlo je korisna i snažna vežba ukorenjivanja, koju ćete izvesti tako što ćete stajati bosi na tlu (ako nemate tu mogućnost, možete i na terasi, ili pored otvorenog prozora, kako biste se što više približili prirodi) i zamišljati kako ste drvo. Drvo ima duboko korenje, koje prodire do vlažnih i hranljivih slojeva zemlje, ima moćno stablo uz koje se moćna energija Zemlje podiže, prostirući se ka granama i bujnoj krošnji, dopirući do svakog listića. Osetite kako ste stabilni i mirni i istovremeno puni života koji pulsira kroz vaše telo i bridi na vašoj koži. 

Bavite se jogom, vežbajte tai-či, radite pet tibetanaca

Sve ove vežbe donose usklađivanje energetskih tokova, harmonizuju vas i umiruju, deluju osvežavajuće na um i telo i odlične su za održavanje forme. Njima nećete izgraditi mišiće i nećete se naprezati toliko da se preznojite, jer to je drugačiji koncept vežbanja, koji zahteva usklađivanje disanja sa pokretima, traži od vas smirenost, predanost i koncentraciju i angažuje vaš um, koliko i telo – a primetićete promene, i mentalne i fizičke. Osećaćete se smirenije, imaćete bolje držanje, dublje ćete disati i bolje se osećati u svojoj koži, a mišići će vam biti i snažniji i gipkiji nego ranije. 

Wannabe TV

Editors choice