Nosite nešto crveno 

Crvena je boja korenske čakre, onog energetskog centra kroz koji smo ukorenjeni u tlo. Nosite crveni donji veš, ili čarape, ili majicu – crvena je živa i snažna boja, koja će doprineti vašem samopouzdanju i vitalnosti. 

Meditirajte 

Meditacija je stanje opuštenosti i mirovanja, u kome se povezujete sa svojim sopstvom, proširujete i produbljujete svoju svest i postižete unutrašnju harmoniju. Pronađite neku vođenu meditaciju (obično su praćene prijatnom muzikom, ili emituju samo muziku određene frekvencije), koja vam deluje prijatno i samo lezite i opustite se. Nije važno ako zaspite, to samo znači da ste se potpuno opustili i sigurno će vam prijati. 

Nabavite odgovarajući kristal 

Ima dosta kristala koji su dobri za uzemljenje, kao što je hematit, crni turmalin ili oniks. Bilo bi dobro da nešto saznate o delovanju kristala, ali za konačan izbor je važno da osetite da vas neki od njih privlači, da vam se posebno sviđa i da želite da ga držite u ruci. Kristal možete nositi oko vrata, obavijenog mrežicom, u vrećici, ili kao privezak na lančiću (najbolje je da ne bude probušen, već umetnut u neki držač), ili ga držati u džepu, ili pored uzglavlja kreveta u kome spavate. 

Vodite dnevnik sadašnjosti 

Ovo može da bude moćna vežba uzemljenja, jer vam pomaže da se usidrite u „sada i ovde“, da praktikujete svesnost u sadašnjem trenutku. Zapisujte svoje misli i opažanja, senzacije i primedbe, najbolje u stanju sličnom meditaciji, kada ste telesno opušteni, a svest vam je budna i prisutna. 

Naslovna fotografija: instagram.com/rsimacourbe

Brankica Milošević 

Comments