Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Kako da brinete o sebi dok ste obuzeti zahtevnom karijerom

1/2

Teško je uskladiti profesionalne težnje sa brigom o svom zdravlju, mentalnom i fizičkom. Kada ste ambiciozni i predani, skloni ste da se iscrpljujete, da ne biste propustili ni jednu priliku da se dokažete i da napredujete, da prihvatate više odgovornosti i više posla nego što možete da iznesete bez narušavanja svog zdravlja – da gazite punom parom ka sagorevanju. Ali, da biste ostvarili svoje ambicije, morate sačuvati sebe i svoje zdravlje. Pokušajte da olakšate sebi praktikujući ove preporuke. 

Prevaziđite krivicu zbog toga što ste rekli NE

Ako nešto odbijete, mislite da da ćete možda nekog izneverili, ili pokazali neku slabost, da ćete nešto propustiti. Lakše je nevoljno prihvatiti i opteretiti se dodatno, nego reći NE i osećati se dobro sa tom odlukom. Međutim, to NE je čarobna reč i jedno od najvažnijih oružja u vašem arsenalu u borbi protiv haosa i sagorevanja. Morate to naučiti, jer će vam se dešavati da nešto prosto morate da odbijete, na poslu, kao i u privatnom životu. To je pitanje prioriteta. Ako nije neophodno da prisustvujete sastanku, koji vam oduzima vreme i unosi vam haos u dnevni raspored, jednostavno to recite onome ko održava sastanak. Takođe, ponekad morate odbiti poziv prijatelja, kad znate da će vam to oduzeti vreme koje vam je neophodno da se odmorite, ili koje želite da provedete sa porodicom. Odbijte ljubazno, ali odlučno i iskreno i kratko objasnite zašto odbijate. Videćete da će svi imati razumevanja. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Reuter (@tobiasrtr)

Preuzmite kontrolu nad svojim vremenom 

Da li često osećate da ne znate u čemu vam je prošla čitava nedelja, ili mesec, da dan ima premalo sati i da ste uvek umorni i uvek u zaostatku, jer ne spavate dovoljno, a ipak ne uspevate da uradite sve što ste zacrtali? Dan se neće produžiti, ali vi se možete bolje organizovati. Podelite radni dan na polusatne blokove i napravite raspored. Unesite pauzu za ručak, kao i pauze za „razmrdavanje“ ili opuštanje,   pregledanje pošte i sve što znate da treba da uradite, raspoređujući kratke obaveze u skladu sa periodima kada ste najproduktivniji i kada vam produktivnost opada. Pregledajte mejlove ujutru, pre vežbanja, kafe, tuširanja. Ako nečim morate odmah da se pozabavite, uradite to. Ako nema ničeg hitnog, započećete dan uživajući u svojim ritualima, bez pritiska pomisli da možda nešto propuštate i da morate da požurite. A zatim proveravajte poštu u određenim razmacima i kad završite sa poslom, ne gledajte prijemno sanduče do sledećeg jutra. 

Wannabe TV

Editors choice