Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da budeš (dobar) čovek

Kako da budeš (dobar) čovek

1/2

Ovo su duhovne smernice o tome kako da budeš kvalitetna osoba, da daš smisao i značenje svom životu, da budeš dobar, ostvaren i ispunjen čovek. Za početak, postojiš. A zatim, šta činiš sa tim darom?

Dobio si telo – to je tvoje vozilo kroz ovaj život. Da li ga voliš, ili te nervira i voleo bi neki bolji model, ili ga se stidiš – to ti je što ti je. Možeš da ga održavaš, “budžiš” i neguješ, možeš da ga prihvatiš i da se smestiš udobno u njemu. Jer, u njemu ćeš provesti život.

U životu ti predstoje lekcije – bez upozorenja da je to nešto što treba da naučiš, bez pauze i malog i velikog odmora. Život je stanje neprekidnog učenja, a svakog dana možeš da naučiš još.

U životu nema pogrešnih i suvišnih lekcija – sve što naučiš i iskusiš potrebno ti je. Dobro je da naučiš da opraštaš i ne osuđuješ, jer se time rasterećuješ emotivnih dugova i oslobađaš energetski i mentalni prostor za nove informacije.

Kad ti se stalno događaju iste i slične stvari, nevolje, situacije, to je zato što još nisi savladao tu lekciju. Ponavljaće se, dok ne shvatiš i usvojiš. To nisu prijatne lekcije, strahovi, frustracije, teskoba, izgubljenost, beznadežnost – sve je to deo napornog učenja. Ne možeš da pobegneš od toga i da okriviš nekog drugog – što pre to shvatiš i prihvatiš odgovornost, brže ćeš učiti i biti sigurniji u sebe.

Wannabe TV

Editors choice