Ovo su duhovne smernice o tome kako da budeš kvalitetna osoba, da daš smisao i značenje svom životu, da budeš dobar, ostvaren i ispunjen čovek. Za početak, postojiš. A zatim, šta činiš sa tim darom?

Dobio si telo – to je tvoje vozilo kroz ovaj život. Da li ga voliš, ili te nervira i voleo bi neki bolji model, ili ga se stidiš – to ti je što ti je. Možeš da ga održavaš, “budžiš” i neguješ, možeš da ga prihvatiš i da se smestiš udobno u njemu. Jer, u njemu ćeš provesti život.

U životu ti predstoje lekcije – bez upozorenja da je to nešto što treba da naučiš, bez pauze i malog i velikog odmora. Život je stanje neprekidnog učenja, a svakog dana možeš da naučiš još.

U životu nema pogrešnih i suvišnih lekcija – sve što naučiš i iskusiš potrebno ti je. Dobro je da naučiš da opraštaš i ne osuđuješ, jer se time rasterećuješ emotivnih dugova i oslobađaš energetski i mentalni prostor za nove informacije.

Kad ti se stalno događaju iste i slične stvari, nevolje, situacije, to je zato što još nisi savladao tu lekciju. Ponavljaće se, dok ne shvatiš i usvojiš. To nisu prijatne lekcije, strahovi, frustracije, teskoba, izgubljenost, beznadežnost – sve je to deo napornog učenja. Ne možeš da pobegneš od toga i da okriviš nekog drugog – što pre to shvatiš i prihvatiš odgovornost, brže ćeš učiti i biti sigurniji u sebe.

Comments