Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Kako da budeš (dobar) čovek

Kako da budeš (dobar) čovek

1/2

Ovo su duhovne smernice o tome kako da budeš kvalitetna osoba, da daš smisao i značenje svom životu, da budeš dobar, ostvaren i ispunjen čovek. Za početak, postojiš. A zatim, šta činiš sa tim darom?

Dobio si telo – to je tvoje vozilo kroz ovaj život. Da li ga voliš, ili te nervira i voleo bi neki bolji model, ili ga se stidiš – to ti je što ti je. Možeš da ga održavaš, “budžiš” i neguješ, možeš da ga prihvatiš i da se smestiš udobno u njemu. Jer, u njemu ćeš provesti život.

U životu ti predstoje lekcije – bez upozorenja da je to nešto što treba da naučiš, bez pauze i malog i velikog odmora. Život je stanje neprekidnog učenja, a svakog dana možeš da naučiš još.

U životu nema pogrešnih i suvišnih lekcija – sve što naučiš i iskusiš potrebno ti je. Dobro je da naučiš da opraštaš i ne osuđuješ, jer se time rasterećuješ emotivnih dugova i oslobađaš energetski i mentalni prostor za nove informacije.

Kad ti se stalno događaju iste i slične stvari, nevolje, situacije, to je zato što još nisi savladao tu lekciju. Ponavljaće se, dok ne shvatiš i usvojiš. To nisu prijatne lekcije, strahovi, frustracije, teskoba, izgubljenost, beznadežnost – sve je to deo napornog učenja. Ne možeš da pobegneš od toga i da okriviš nekog drugog – što pre to shvatiš i prihvatiš odgovornost, brže ćeš učiti i biti sigurniji u sebe.

Wannabe TV

Editors choice