Sve dok smo živi, imamo šta da naučimo – ako kroz iskustvo stičeš mudrost, lekcije će biti manje teške i brže ćeš ih usvajati i razumevati. Takvo je ustrojstvo stvari i ne treba da mu se suprotstavljaš – ne bori se protiv života, živi ga sa zahvalnošću.

Drugi su naša ogledala – u njima volimo i mrzimo ono što kod sebe volimo i mrzimo. Nauči da prihvatiš druge takve kakvi su, pa ćeš više voleti sebe. Budi tolerantan, pa ćeš lakše opraštati, pronađi razumevanje za sve i svakoga, pa ćeš steći objektivnu predstavu o sebi, svojim mislima i osećanjima.

Opremljeni smo svim alatima i oruđima koja su nam potrebna da budemo ispunjeni i zadovoljni svojim životom. Upotrebi ta sredstva, razvij svoje talente, otkrij i angažuj svoje potencijale. To je najvažniji životni posao, u svim aspektima života.

Imamo odgovore na sva pitanja – oni su u našoj intuiciji, predosećaju, osećanjima, nadahnuću. Osluškuj i slušaj sebe, pa ćeš naučiti da veruješ.

Čovek se rađa sa sposoban za sve ovo, spreman da se otisne iz energetskog i duhovnog sveta u fizički i da tu ponovo pronađe ono što je na rođenju zaboravio i od čega se udaljio. To je put očovečenja i produhovljenja – to je isti proces i dešava se istovremeno.

Izvor fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments