Čitajte – iz zabave

Čitanje je duboko zadovoljavajuće za svakog ko otkrije svet pisane reči. Istražite i pronađite literaturu koja vas zanima i zabavlja. Savladajte otpor koji imate prema knjigama kao udžbenicima i izvorima (dosadnog) akademskog znanja i čitajte da biste se opustili i zabavili.

Prestanite stalno da proveravate notifikacije

Radite to par puta dnevno, da biste bili u toku. Ne morate odmah čekirati svaku notifikaciju, svaki lajk koji ste dobili, a ne morate odmah ni odgovoriti na svaku poruku. Svet društvenih mreža ne treba da ima prednost nad realnim svetom. Ima toliko stvari koje možete da radite, a da niste neprekidno onlajn.

Kako da budeš srećniji3 Kako da budeš srećniji u 2017 oj?

Nemojte tražiti opravdanje u zauzetosti za stvari koje ne činite za sebe

Nemate vremena za vežbanje, za druženje, za sate razgovora sa bliskim osobama, za čitanje, meditiranje. Vremena ima, ali vi ga ne raspoređujete kako treba i samo vi možete to da promenite. Prioriteti, setite se.

Obrišite brojeve koji vam nisu potrebni

A nisu vam potrebni kontakti koje ste pokupili da biste ih imali za svaki slučaj (da pozovete na dejt osobu koja vam se zapravo nešto i ne sviđa, ali je delovala dostupno) ili brojeve koje mesecima niste nazvali, niti poslali poruku. Napravite mesta za kontakte koji će doći, a koji će vam nešto značiti.

Comments