Prekinite sa jednom lošom navikom

Odaberite jednu, samo jednu. I izađite sa njom na kraj. Osećaćete se kao heroj i pobednik – moć je u vašim rukama, vi ne zavisite od sitnih zadovoljstava koje vam pružaju loše navike i spremni ste da upoznate sitna zadovoljstva koja pružaju zdrave i dobre navike, koje ćete uvesti umesto one loše, koju ste pobedili.

Naučite da se izvinjavate

To nije tako teško. Kad se nekome izvinite, osećate da ste uradili ispravnu stvar – a tada je sreća na vašoj strani. Naravno, ako se uvek istim osobama izvinjavate zbog uvek istih stvari, onda nešto ne radite kako treba i nije dovoljno da se samo izvinajvate. Potrebno je da se korigujete.

Kako da budeš srećniji4 Kako da budeš srećniji u 2017 oj?

Smanjite piće

Čak i ako pijete samo jedno dnevno, ili samo kao aperitiv, pauzirajte sa tim. Alkohol vam baš ni zbog čega nije potreban, a kad izbacite dnevne doze, bićete svesniji da možete da izbacite i druge negativne stvari iz svog života.

Odlučite da budete srećniji u 2017-oj

Kad vam bude teško da uradite nešto što je dobro za vas, što znate da je prava stvar i da vam je potrebno, ali ste suviše inertni ili suviše zauzeti, setite se da ste odlučili da budete srećniji, a to znači da vaša sreća u najvećem zavisi od vas samih.

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje shvatiš kad se vratiš na terapiju

Kako da pripremiš svoj mozak za još jedan radni dan?

Kako da razvijete veštinu slušanja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.designsfever.com

Brankica Milošević

 

 

Comments