Ali kuda sa tim osećanjem, sa tim munjama što sevaju i gromovima što pucaju u tvojoj glavi i prave pometnju u tebi i svuda oko tebe?

Kanalisanje besa ne znači da moraš da ga prospeš i ispoljiš u obliku besa. Kanalisanje znači transformaciju. Pretvoriš energiju besa u neku drugu. U energiju pokreta, u pisanu reč (papir sve trpi, a i word document isto). Agresivnu energiju možeš da transformišeš kroz meditaciju – dišeš i otpuštaš crveni naboj besa, da odlazi u etar i da se dezintegriše. Slušaš kako ti kuca srce, osećaš pulsacije u venama u celom telu, koncentrišeš se na fizički rad srca i tražiš emotivne odgovore. Jer u tvom srcu sigurno ima još mnogo toga, osim ljutnje i besa.

ljutnja 3 Kako da fokus sa ljutnje prebaciš na dobre stvari?

Ljutnju možeš da kanališeš kroz seks, uz vođenje računa da ne kontaminiraš partnera i da zaista svu svoju energiju usmeriš na telesno zadovoljstvo. Možeš da trčiš, udaraš u džak, ili da pustiš muziku i skačeš kao lud, ili da središ stan i potrošiš energetski naboj u usisavanju, ribanju, brisanju prašine – žene to često rade, mada njih najefikasnije smiruje šoping. Učiniti nešto lepo za sebe – to je ženski imperativ, kojim lečimo napade ljutnje, anksioznosti, malodušnosti i beznađa.

Bes je deo agresivne muške energije, ali on ne treba da zauzima najveći deo tvoje muške strane. Jer tvoja prodorna energija može da bude fokusirana, naciljana i vođena namerom i voljom da uradiš nešto konstruktivno, umesto što bacaš stolice i obrušavaš se verbalno na bliske osobe koje ti nisu ništa krive.

Comments