Najomraženiji dan, početak radne nedelje, koji ti donosi teško buđenje, svest o tome da ti vikend nije bio dovoljan da se odmoriš, a već treba da preguraš sledećih pet dana. Naredni vikend je ponedeljkom beskonačno daleko i svi uzdišemo i pokušavamo da izdržimo, čak i kad volimo svoj posao i kad smo na njemu angažovani tako da nam vreme brzo prođe.

Stručnjaci predlažu nekoliko trikova za prevazilaženje sindroma ponedeljka – potrebno nam je da promenimo pristup prvom radnom danu, da ubacimo nove informacije u sistem koji je programiran da mu ponedeljak pada teško.

Smisli neki zabavan sadržaj

Pošto je ponedeljak grozomoran i naporan, ne dozvoli mu da ostane takav do kraja. Smisli neki zabavan sadržaj – ručak sa kolegama posle posla, partiju karata sa društvom uveče, obiđi neku umetničku postavku… Izvedi devojku na neko prijatno mesto baš u ponedeljak – nema gužve kao vikendom i ako želiš neko ekskluzivno mesto, moći ćeš da biraš i nećeš čekati na uslugu, a možda i jeftinije prođeš. Prosto rečeno, radi ponedeljkom nešto od onog što želiš, a ne stižeš da radiš vikendom, jer je dva dana premalo za sve što bi hteo – i da se odmoriš i da se družiš i da se posvetiš devojci i da ideš u nedeljnu nabavku i da negde izađeš…

ponedeljak Kako da izbegneš sindrom ponedeljka

Upiši neki kurs na koji ćeš ići uveče, radnim danima

Recimo kurs plesa – sa svojom partnerkom. Radovaćete se tim trenucima, to je zaista zabavno iskustvo. Pohađajte neku kreativnu radionicu, ili neka predavanja koja vas zanimaju i tiču se vaših hobija i talenata koje želite da razvijate. Ukoliko u tim aktivnostima učestvujete zajedno sa voljenom osobom, unapređujete svoj odnos na veoma mudar način – provodićete više vremena zajedno i imaćete više zajedničkih interesovanja.

Neka ponedeljak bude dan za seks

Većina parova jedva čeka vikend, da se opusti i da ima više vremena jedno za drugo i da se posvećenije bavi seksom. Nije nemoguće organizovati zajedničko romantično veče i imati seks ponedeljkom, a to jeste nešto zbog čega će ti ovaj omražen dan postati prijatan. Imaj u vidu da seks otklanja teskobu, pospešuje lučenje hormona zadovoljstva i sreće i da će ti otkloniti napetost zbog prvog radnog dana.

Comments