Počni dan vežbanjem

Lakše ćeš se ujutru rasaniti i dovesti u radno stanje ako jutro započneš petnaestominutnim vežbanjem. To će takođe pokrenuti lučenje hormona koji utiču na dobro raspoloženje i podići će ti nivo energije (smanjiće osećanje malodušnosti i bezvoljnosti).

Traži posao koji ti više odgovara

Osobe koje mrze svoj posao, još više mrze ponedeljak i stvarno se osećaju bolesno kad moraju da započnu novu radnu nedelju, jer žive za vikend. To znači da je svaki radni dan jednako neprijatan i teško podnošljiv, pa je razumno tražiti i razmatrati druge mogućnosti. Na početku radne nedelje zabeleži tri stvari koje ćeš učiniti po pitanju pronalaženja boljeg posla – onog koji ćeš voleti da obavljaš. Doterivanje biografije, kontaktiranje ljudi koji se već bave tim poslom putem društvenih mreža, proučavanje oglasa i poslova koji se nude…

To su konkretni koraci koje možeš da preduzmeš da bi ti bilo bolje i pružaju osećaj svrhovitosti.

ponedeljak 1 Kako da izbegneš sindrom ponedeljka

I na kraju, pomaže i malo glume

Stručnjaci kažu da vrlo uspešno možemo svojim stavom i mislima da promenimo svoja osećanja. Ako ti je dosadilo da cviliš ponedeljkom i vučeš se kao prebijen i ako ništa od prethodnog ne pali, ili nisi u stanju da to primenjuješ, onda jednostavno glumi. Zamisli da si uspešna, energična osoba koja svoj posao obavlja rado i delotvorno, da si potreban i važan i ovu zamisao pojačaj tako što ćeš se pažljivo obući za posao ponedeljkom ujutru, tako da budeš posebno uredan i svež i tako što ćeš se držati bodro, pravih leđa, isturenih grudi, podignute glave, sa osmehom. Probaj – iz eksperimenta i zabave, kažu da radi.

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments