Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Kako da malo usporite kada je život suviše brz

1/2

Dnevni raspored vam je vratoloman i potrebne su vam veštine takmičara u slalomu i skokovima, da biste postigli dobro prolazno vreme. Od samog početka dana žurite, jer kasnite samo zato što ste morali malo i da odspavate. I tako danima. U takvim periodima – a naročito ako je to vaš način života i ako vam ga diktira poslovni tempo – rizikujete da pregorite i razvijete ozbiljne posledice stresa i narušite psihičko i fizičko zdravlje. 

Kad se sve oko vas vrtoglavo ubrzava, potrebno vam je da – usporite. Nemojte uskakati u dan kao u bazen sa ledenom vodom, pripremite se. Ovo su strategije za mala usporavanja, koja vam mogu sačuvati živce i zdravlje. 

Popijte svoju prvu kafu ili čaj napolju, ako to vreme dozvoljava – na terasi, ili u dvorištu, ili pored otvorenog prozora. Kada je hladno, prosto promenite mesto na kome pijete kafu – umesto da sednete ispred televizora i počnete dan sa jutarnjim vestima, dok istovremeno skrolujete po telefonu, sedite bliže prozoru, pomerite zavesu i gledajte. Čak i kada ne vidite ništa osim sivog neba i niskih oblaka iz kojih se sliva kiša na krovove i fasade, taj prizor ima svoju meditativnu lepotu – dopustite sebi da to osetite. Posmatranjem prirode povezujete se sa izvorom unutrašnjeg mira i dovoljno vam je nekoliko minuta da osetite spokojstvo i spremnost da krenete dalje. Čitanje knjige uz prvu kafu je takođe dobra “usporavajuća” navika, koja vas izdvaja iz sveta i priprema vaš um za početak dana, a najbolje je vežbanje, ili šetnja na otvorenom. Sve ovo verovatno znači da treba da ustanete pola sata ili sat ranije, a i to je dobro, jer ćete tako postepeno pomeriti svoju satnicu, pa ćete uspevati i ranije da zaspite. 

Pronađite društvo za jutarnju šetnju 

Ako vam odgovara da ujutru prošetate, pronađite društvo još nekog jutarnjeg šetača. To je način da sa nekim usput vodite neobavezan i prijatan razgovor o temama koje vas ne opterećuju, što će vam raspršiti misli koje bi vas zaokupile. Jer, tokom samostalne šetnje, velike su šanse da umesto da uživate u povezivanju sa prirodom, utonete u brižne misli, potpuno nesvesno i da hodate automatski, zadovoljni saznanjem da radite nešto zdravo. 

Wannabe TV

Editors choice