Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da “nabilduješ” mozak

1/2

Kao što možeš da nabilduješ mišiće i poboljšaš svoje fizičke performanse, tako možeš da vežbaš i mozak – tri minuta dnevno umne vežbe poboljšava pamćenje i povećava inteligenciju. Ovo su vežbe koje treba da praktikuješ za bildovanje uma:

Posmatranje

Posmatranje se razlikuje od gledanja, po tome što angažuje vašu analitičku pažnju. Uključite svest, primajte utiske, analizirajte viđeno i definišite svoja osećanja i stavove u odnosu na ono što posmatrate. Na ovaj način povezujete informacije sa svojim unutrašnjim doživljajem, razvijate sposobnost zapažanja i podstičete maštu. A to su sve elementi razvijene inteligencije.

Slušanje i osluškivanje

Kao što posmatrate, tako slušajte i osluškujte – sve što se dešava u spoljnom svetu, kao i u vašem unutrašnjem. Osluškujte osećanja bližnjih (razvijajte empatiju), osluškujte svoj unutrašnji glas, slušajte šta vam ljudi govore neposredno i osluškujte ono što vam poručuju između redova. Uključite svoje antene i hvatajte različite signale i frekvencije – tako razvijate svoju intuiciju i inteligenciju.

Razgovor i komunikacija

Slušanje i osluškivanje vam izoštravaju percepciju, upućuju vas na poznavanje sebe, analitičko mišljenje i rezonovanje, razvijaju vašu inteligenciju “u dubinu” – vaš introvertni “vetikalni” deo. Razgovor i komunikacija razvijaju vaš ekstrovertni, “horizontalni” deo, ono što razmenjujete sa okolinom, što od sebe dajete drugima i primate od njih. Unapređujte svoje veštine komunikacije – razgovarajte sa ljudima sa pravim interesovanjem (upotrebljavajući posmatranje i osluškivanje), budite uključeni, primajte inforamacije i pružajte fidbek i ne zaboravite da se komunikacija samo jednim delom odvija verbalno.

Wannabe TV

Editors choice