Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Kako da “nabilduješ” mozak

1/2

Kao što možeš da nabilduješ mišiće i poboljšaš svoje fizičke performanse, tako možeš da vežbaš i mozak – tri minuta dnevno umne vežbe poboljšava pamćenje i povećava inteligenciju. Ovo su vežbe koje treba da praktikuješ za bildovanje uma:

Posmatranje

Posmatranje se razlikuje od gledanja, po tome što angažuje vašu analitičku pažnju. Uključite svest, primajte utiske, analizirajte viđeno i definišite svoja osećanja i stavove u odnosu na ono što posmatrate. Na ovaj način povezujete informacije sa svojim unutrašnjim doživljajem, razvijate sposobnost zapažanja i podstičete maštu. A to su sve elementi razvijene inteligencije.

Slušanje i osluškivanje

Kao što posmatrate, tako slušajte i osluškujte – sve što se dešava u spoljnom svetu, kao i u vašem unutrašnjem. Osluškujte osećanja bližnjih (razvijajte empatiju), osluškujte svoj unutrašnji glas, slušajte šta vam ljudi govore neposredno i osluškujte ono što vam poručuju između redova. Uključite svoje antene i hvatajte različite signale i frekvencije – tako razvijate svoju intuiciju i inteligenciju.

Razgovor i komunikacija

Slušanje i osluškivanje vam izoštravaju percepciju, upućuju vas na poznavanje sebe, analitičko mišljenje i rezonovanje, razvijaju vašu inteligenciju “u dubinu” – vaš introvertni “vetikalni” deo. Razgovor i komunikacija razvijaju vaš ekstrovertni, “horizontalni” deo, ono što razmenjujete sa okolinom, što od sebe dajete drugima i primate od njih. Unapređujte svoje veštine komunikacije – razgovarajte sa ljudima sa pravim interesovanjem (upotrebljavajući posmatranje i osluškivanje), budite uključeni, primajte inforamacije i pružajte fidbek i ne zaboravite da se komunikacija samo jednim delom odvija verbalno.

Wannabe TV

Editors choice