Učite – stalno

Učenje je životni stav – svakog dana možete da naučite nešto novo, iz situacije u kojoj se nalazite, od ljudi koje srećete, ako je vaš um otvoren. A to znači, stalno posmatrajte, slušajte, razgovarajte, komunicirajte.

Rizikujte

Izlazak iz zone komfora provocira vaš razvoj u svakom smislu. Zato, kad vam se ukaže prilika, ne kalkulišite previše, nego “stisnite petlju” i rizikujte. Hrabrost angažuje sve vaše kapacitete i svakako vam unapređuje inteligenciju.

Radite testove i kvizove

Radite vizuelne testove, tražite skriveni predmet, rešavajte logičke i perceptivne testove, kao i kvizove znanja. Ove aktivnosti vežbaju mozak na dnevnom nivou i održavaju kondiciju vaše inteligencije.

Koristite maštu

Popularna psihologija preporučuje razne tehnike vizualizacije, a to je zapravo upotreba mašte. Zamišljajte razna scenarija i mogućnosti, “brejnstormingujte” sami sa sobom, da vidite kuda će vas nekontrolisan tok misli, asocijacija, slika i ideja odvesti. Angažujte svoj smisao za humor apsurda, kao i za dramu – igrajte se sa svojim umom i otkrićete da vam nikada ne može biti dosadno, jer ste sebi zanimljivo društvo.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments