Individualno iskustvo je priča koja se može tumačiti na različite načine

Da li si nekad čuo da se pesma Stairway to Heaven grupe Led Zeppelin kada se pusti unazad tumači kao satanska muzika? Iste note, isti tekst, ali potpuno inverzni rezultat, kada se gleda iz drugog ugla.

Naši životi mogu imati sličan efekat – reči stvaraju svetove. Promenom i poboljšanjem narativa o našim životima, isticanjem pozitivnog i udaljavanja od negativnog, polako počinjemo da se osećamo bolje u vezi sa sobom i svojim životom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJ Isek (@isek___)

Pozitivna slika budućnosti stvara pozitivnu promenu

Nećeš stići tamo gde želiš, ako ne znaš i ne možeš da zamisliš gde ideš. Um funkcioniše kao projektil – kako se meta kreće, pomera se i oružje. Suviše opšti i nemerljivi ciljevi, neće te nikuda odvesti, jer će rezultati biti neprimetni.
Detaljno opisivanje onoga što želiš da poboljšaš ili povećaš, daje pravac koji je potreban da izbegneš lutanje mete. Kada tvoj um ima jasan cilj, on će ga loviti dok ga ne uhvati.

Analiza zašto je nešto dobro, bolja je od isticanja onoga što nije dobro

Negativnost je glib, u koji upadneš, a da i ne primetiš. Kad te proguta, uvlači te sve dublje. Izoštravanje negativnog kao motivacije, odvešće te onoliko daleko, dok se na kraju opet ne urušiš u sebe. Ali, ti si već napredovao! Već si u usponu. U zaletu si i učiš. Kad preguraš prvih mesec dana rada na sebi, već si „na konju“. Imaš više samopouzdanja nego na početku, spremniji se da se suočiš sa teškim pitanjima, bez izbegavanja. Svestan si odugovlačenja i uspevaš da ga prevaziđeš – sve češće. Male pobede su vredne i velike. A što ih je više, to bilje upravljaš svojim napredovanjem.

Naslovna fotografija: instagram.com/isek__

Brankica Milošević

Comments