Nastojanje da dokažete da ste u pravu, ili da nametnete svoje načine, vrednosti i merila, zasniva se na bazičnoj nesigurnosti i potrebom da potvrdite svoju vrednost u spoljašnjem svetu. Nađite tu vrednost sami u sebi, usudite se da živite na sopstveni način – tada vas uopšte neće zanimati da budete u pravu, niti će vas izazivati kada vam se drugi suprotstavljaju i vaša energetska vibracija će biti visoka i čista.

Osećanja koja najviše “prljaju” energiju, spuštaju njenu vibraciju i ograničavaju naše vidike, jesu strah, krivica i stid. Strah parališe i oduzima vam sposobnost akcije, ili vas navodi na impulsivne destruktivne postupke, krivica vas izjeda iznutra i uništava ljubav koju treba da imate prema sebi, stid čini da želite da budete nevidljivi, da se sakrijete i zaštitite od izloženosti i sputava ispoljavanje vaše autentičnosti. Osvestite svoja toksična osećanja, prigrlite ih i upotrebite kao putokaze – ona vam ukazuju na lične konflikte, obrasce i odbrambene mehanizme koje ste u nekom trenutku razvili i koje sada treba i možete da razumete i odbacite, kao nepotrebne i nekorisne.

Kad osećate da vaš život ne pripada vama, to je kao da ste se ukrcali u vozilo kojim upravlja neko drugi i nemate pojma kuda vas vozi i stalno strahujete da ćete završiti prevrnuti pored puta. Setite se da ste vi vozač svog vozila, da sami birate puteve kojima ćete ići i brzinu koju ćete na njima razviti – za svoje rizike i sigurnost sami ste odgovorni. Ako vas to vraća na fundamentalno pogrešno ubeđenje da “vi niste tražili da se rodite” vreme je da raščistite sa zabludama duše. Upravo ste tražili da se rodite i birali ste svoje vozilo i puteve kojima ćete ići, iako se toga ne sećate. A kad prihvatite višu istinu o životu, imate velike šanse i da se setite – jer visoka vibracija istine i svesti, otvara puteve ka opštem informativnom polju, duhovnom buđenju, ličnoj sreći i uspehu.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments