Odustajanje od kontrole 

Ponekad treba samo da pustite i sačekate. Voz kojim ćete krenuti u pravom smeru zaustaviće se na stanici i vi ćete ući, iako niste mislili da je to smer kojim hoćete da krenete. Kockice će se složiti, nešto će kliknuti i vi ćete biti inspirisani i motivisani i strasno ćete se posvetiti nečemu, čemu niste mogli da pristupite dok ste kontrolisali stvari, ulagali napor i udarali o zid otpora. Strpite se, odustanite od kontrole, to je nači na koji ćete prevazići otpor. 

Akcija 

Kada jednom direktiva postane jasna, onda krenite u akciju, radite. Uvid vam donosi fantastično osećanje proboja zida, ali uvid nije dovoljan. Kritičan trenutak nastaje kada ono što ste spoznali treba da sprovedete u delo. Tada postajete kreator. 

Slušanje i osluškivanje 

Dok prolazite kroz posao koji treba da obavite, susrećete se sa raznim ljudima, situacijama, znakovima. Primetićete koincidencije, slučajnosti koje se uklapaju tako da ih ne možete prevideti. Tada slušajte i osluškujte. Univerzum pokušava da komunicira sa vama. Slušanje je način da ostanete otvoreni, da biste mogli da ispunite zadatak koji ste osvestili. 

Svaka negativnost je drugi zid. Kad osetite kako vam sarkastični demon sedi na ramenu i šapuće: „Ovo je glupo“, samo ga pozdravite. Uskoro će se pojaviti i anđeo. Slušajte ga.

Biti u svetu, ali ne i deo njega 

Kada dođete do tišine, znate šta treba da radite i činite to bez oklevanja i straha. Znate da je odlaganje, nedostatak resursa, motiva i inspiracije samo izgovor. Radite i uživajte u procesu. Delujte iz duha, u materijalnom svetu, manifestujte. To znači biti u svetu, a ne biti deo njega. Mislite da ste malo „skrenuli“? Ali nadahnuće koje osećate tera vas da se smejete (i onda još više deluje kao da ste odlepili). To je to, ludi ste i to je super! 

Zahvalnost 

Rušenje zidova dovodi do ispunjenosti, koju osećate kao da vam radost i zahvalnost prelivaju iz srca i šire se oko vas. Budite zahvalni za svako iskustvo, svaki promašaj, svako iskušenje, svaku lekciju. To vas je dovelo do oslobađanja i stanja radosti i zahvalnosti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/janis_danner

Brankica Milošević 

Comments