Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kako da povećaš svoju moć pronicanja u nečiji um

1/2

Ako radiš sa ljudima, pregovaraš, vodiš sastanke, razgovore za posao, potrebne su ti veštine komunikacije na malo višem nivou od ljubaznosti, jasnoće i preciznosti. Verovatno već umeš da prepoznaš mnogo toga što ljudi nesvesno otkrivaju svojim ponašanjem, držanjem, načinom govora, a evo i nekoliko saveta kako da svoju percepciju izoštriš, odnosno, na šta posebno da obratiš pažnju.

Držanje, gestikulacija – govor tela

Kada je neko pod stresom, on se mršti i “skuplja” svoje telo, ramena su mu povijena, ima odbrambeni stav, jer je obuzet brigama i ne očekuje ništa dobro i pozitivno. Ako ti je potrebno da proceniš nečije mentalno stanje, posmatraj kako gestikulira, kako se drži, kako sedi, kakve grimase pravi. Neko ko iskazuje lažno samopouzdanje, ili želi da te ubedi u nešto, verovatno će imati napadački stav, previše gestikulirati, govoriti suviše glasno i preterano usrdno se smejati. Pritom će biti nekako ukočen i kao na oprezu, jer očekuje da bude razotkriven. Osoba koja nema puno strahova, ima zdrave granice i samopouzdanje, ponašaće se opušteno (ali ne preterano opušteno), slušaće pažljivo i biće miran i pribran, neće emitovati energiju nepoverenja, niti će pokušavati da uspostavi poverenje i prisnost van okvira pristojnog i odmerenog ponašanja.

komunikacija Kako da povećaš svoju moć pronicanja u nečiji um

Obrati pažnju na to kako sagovornik diše

Ukoliko je osoba opuštena, ona diše iz stomaka, a ako je napeta, diše plitko, dijafragma joj je u grču – i ako pokušavate da dokučite sa kim imate posla, posmatrajte kako diše. Osoba koja ima tremu, ili ne nastupa pošteno, disaće prigušeno, a pažljivim posmatranjem uspećeš da napraviš razliku, odnosno, da otkriješ da li je neko uplašen i pod stresom zato što mu je mnogo stalo, ili zato što mu namere nisu otvorene i valjane. Ukoliko je disanje isprekidano (osoba zadržava dah), nervozna je jer možda nešto krije, ili se boji vaše procene, a neko je možda jednostavno stidljiv. Iskrene i opuštene osobe dišu ujednačeno i mirno.

Wannabe TV

Editors choice