Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

Letnji aksesoari za muškarce sa stilom

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Kako da povećaš svoju moć pronicanja u nečiji um

Kako da povećaš svoju moć pronicanja u nečiji um

1/2

Ako radiš sa ljudima, pregovaraš, vodiš sastanke, razgovore za posao, potrebne su ti veštine komunikacije na malo višem nivou od ljubaznosti, jasnoće i preciznosti. Verovatno već umeš da prepoznaš mnogo toga što ljudi nesvesno otkrivaju svojim ponašanjem, držanjem, načinom govora, a evo i nekoliko saveta kako da svoju percepciju izoštriš, odnosno, na šta posebno da obratiš pažnju.

Držanje, gestikulacija – govor tela

Kada je neko pod stresom, on se mršti i “skuplja” svoje telo, ramena su mu povijena, ima odbrambeni stav, jer je obuzet brigama i ne očekuje ništa dobro i pozitivno. Ako ti je potrebno da proceniš nečije mentalno stanje, posmatraj kako gestikulira, kako se drži, kako sedi, kakve grimase pravi. Neko ko iskazuje lažno samopouzdanje, ili želi da te ubedi u nešto, verovatno će imati napadački stav, previše gestikulirati, govoriti suviše glasno i preterano usrdno se smejati. Pritom će biti nekako ukočen i kao na oprezu, jer očekuje da bude razotkriven. Osoba koja nema puno strahova, ima zdrave granice i samopouzdanje, ponašaće se opušteno (ali ne preterano opušteno), slušaće pažljivo i biće miran i pribran, neće emitovati energiju nepoverenja, niti će pokušavati da uspostavi poverenje i prisnost van okvira pristojnog i odmerenog ponašanja.

komunikacija Kako da povećaš svoju moć pronicanja u nečiji um

Obrati pažnju na to kako sagovornik diše

Ukoliko je osoba opuštena, ona diše iz stomaka, a ako je napeta, diše plitko, dijafragma joj je u grču – i ako pokušavate da dokučite sa kim imate posla, posmatrajte kako diše. Osoba koja ima tremu, ili ne nastupa pošteno, disaće prigušeno, a pažljivim posmatranjem uspećeš da napraviš razliku, odnosno, da otkriješ da li je neko uplašen i pod stresom zato što mu je mnogo stalo, ili zato što mu namere nisu otvorene i valjane. Ukoliko je disanje isprekidano (osoba zadržava dah), nervozna je jer možda nešto krije, ili se boji vaše procene, a neko je možda jednostavno stidljiv. Iskrene i opuštene osobe dišu ujednačeno i mirno.

Wannabe TV

Editors choice