Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Kako da prihvatate i volite sve što vam se događa

1/2

Poznajete vrednost discipline, volje, odlučivanja, akcije – svet oko vas tako funkcioniše i vi se morate boriti protiv nepovoljnih okolnosti i naporno raditi da ostvarite svoje snove. Ovaj svet diktira koncept borbe, a vi čekujete da ćete češće pobeđivati i da će stvari nekako ići onako kako vi hoćete. Ali, život vrlo brzo počne da demantuje vaša uverenja i izneverava očekivanja. Zapljuskuje vas sadržajima kojima ne umete da upravljate, sa kojima se ne možete boriti, koji vas zbunjuju, ljute, slamaju. To život traži od vas nešto drugo – da upotrebite disciplinu, volju, odlučivanje i akciju, kako biste prihvatali, razumevali, voleli. Život traži od vas da naučite koncept suprotan borbi – umesto da zauzmete gard, napregnete mišiće, napunite se adrenalinom i reagujete, morate naučiti da spustite gard, da se otvorite i opustite i da dopustite sadržajima da vas ispune, da ih primite i da prihvatite sve što se događa. A zatim, da to što ste prihvatili shvatate sve dublje i dublje, dok ne počnete da volite svoj život, da raširenih ruku dočekujete i primate sve što vam se događa. 

Prihvatanje je teško. Otvaranje i primanje je teško. Suočavanje sa svojom ranjivošću je teško. Jer, imate ego, koji upravlja vašim životom vrlo samopouzdano – imate ambicije, imate želje koje nastojite sebi da ispunite, imate probleme koje treba da rešite, imate uzde u svojim rukama, da ih zategnete i upravljate, imate bitke u kojima morate da učestvujete, imate rešenost da pobeđujete. 

Volite da se borite. Šta biste uopšte činili kad se ne biste borili? Prosto pustili stvari da se događaju? Da, baš tako. 

Wannabe TV

Editors choice