Poznajete vrednost discipline, volje, odlučivanja, akcije – svet oko vas tako funkcioniše i vi se morate boriti protiv nepovoljnih okolnosti i naporno raditi da ostvarite svoje snove. Ovaj svet diktira koncept borbe, a vi čekujete da ćete češće pobeđivati i da će stvari nekako ići onako kako vi hoćete. Ali, život vrlo brzo počne da demantuje vaša uverenja i izneverava očekivanja. Zapljuskuje vas sadržajima kojima ne umete da upravljate, sa kojima se ne možete boriti, koji vas zbunjuju, ljute, slamaju. To život traži od vas nešto drugo – da upotrebite disciplinu, volju, odlučivanje i akciju, kako biste prihvatali, razumevali, voleli. Život traži od vas da naučite koncept suprotan borbi – umesto da zauzmete gard, napregnete mišiće, napunite se adrenalinom i reagujete, morate naučiti da spustite gard, da se otvorite i opustite i da dopustite sadržajima da vas ispune, da ih primite i da prihvatite sve što se događa. A zatim, da to što ste prihvatili shvatate sve dublje i dublje, dok ne počnete da volite svoj život, da raširenih ruku dočekujete i primate sve što vam se događa. 

Prihvatanje je teško. Otvaranje i primanje je teško. Suočavanje sa svojom ranjivošću je teško. Jer, imate ego, koji upravlja vašim životom vrlo samopouzdano – imate ambicije, imate želje koje nastojite sebi da ispunite, imate probleme koje treba da rešite, imate uzde u svojim rukama, da ih zategnete i upravljate, imate bitke u kojima morate da učestvujete, imate rešenost da pobeđujete. 

Volite da se borite. Šta biste uopšte činili kad se ne biste borili? Prosto pustili stvari da se događaju? Da, baš tako. 

Comments