Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Kako da probudite i produbite svoju mudrost

1/2

Sa čim god da se mučite, u čemu god da ste zaglavljeni, koje god granice pokušavate da postavite ili proširite, treba vam više mudrosti i strpljenja. Više unutrašnje tišine, više prostora u umu i srcu da stvari sagledate, proživite, procesuirate i da iz njih nešto naučite. Približite se svojoj mudrosti, probudite je i produbite. 

Zamislite da su svi koje srećete vaša deca 

Možda niste roditelj, ali ste bili dete, možete da zamislite kako je bilo vašim roditeljima. Deca plaču, traže, vrište, besne, padaju – smetaju i ne daju vam mira. A roditelji ipak pronalaze strpljenje (često) i ljubav (uvek) da se njima bave, da ih umire, uteše i upute. Ovo je samo mentalna tehnika i naravno da nećete uvek imati strpljenja da se bavite onima koji vas ometaju i traže nešto od vas, ali proširićete perspektivu, ako ljude posmatrate na ovaj način, povećaće vam se empatija i manje ćete biti uznemireni. U redu je ako ne uspe svaki put – a kad ne uspe, gledajte sebe kao dete kome treba uteha, umirenje i uputstvo. 

Pokušajte da svakog dana naučite nešto 

To nije tako teško, jer postoji toliko mnogo stvari koje ne znate. Pročitajte knjigu. Razgovarajte sa ljudima i ispitujte ih o stvarima koje ih zanimaju, pa ćete saznati mngo više od jedne nove stvari dnevno. Od svakoga možete nešto da naučite, od stranca u prolazu, od sopstvenog deteta, od roditelja (čije stavove unapred odbacujete), od prijatelja (za koje mislite da ih dobro poznajete). Svako vas može iznenaditi i otkriti vam nešto što do sada niste znali, samo slušajte i osluškujte. Mudrost je tiha iznutra, ona koristi tu tišinu da bolje čuje kako unutra odjekuje ono što dolazi spolja. 

Upotrebite tehniku slušanja 

Povećajte ulog te unutrašnje tišine – kad neko govori i čini se da je završio, da je izložio ono što je hteo, sačekajte nekoliko sekundi. Ljudi ponekad zastanu, presaberu misli i tek onda kažu ono ključno. Nemojte uskakati čim neko zatvori usta, ne prekidajte ga i strpite se, ma koliko mu vremena trebalo da “dođe na stvar”. To je neprocenjiva veština slušanja, od koje ćete imati dobrobiti i vi i sagovornik. 

Wannabe TV

Editors choice