Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Blog

Kako da se poigraš sa svojim umom (strejt halucinacije)

1/2

Možeš da se zabaviš sam sa sobom (i uz malu pomoć druge osobe) da doživiš halucinacije na potpuno legalan način, uz pomoć trikova koje su smislili oni koju proučavaju funkcionisanje ljudskog uma. I da dokažeš sebi da je zaista istinito sve što um može da zamisli. Evo nekih preporuka za vožnju u sopstvenoj glavi.

Ganzfeldov postupak

Počni tako što ćeš podesiti šum na radio prijemniku (frekvencija između radio stanica). Upali crveno svetlo i okreni ga prema mestu gde ćeš ležati. Zatim raseci na pola lopticu za ping pong, lezi i zalepi polovine loptice preko očiju. Neki tvrde da je dovoljan i povez, ili maska za spavanje, ali nije garantovano da će funkcionisati.

U roku od nekoliko minuta, trebalo bi da iskusiš brojne senzorne poremećaje. Eksperimentatori su prijavili razne senzacije – životinje u oblacima, glasove preminulih, fantastične boje i čudne oblike… Ljudski um je naviknut na senzaciju i dešavanje, tako da, kada blokiramo čula (zbog čega lepimo ping pong loptice u slušamo šum), um počne da “izmišlja” senzacije.

Trik za ublažavanje bola

Istraživači sa Oksforda otkrili su da posmatranje povrede kroz naopako okrenut dvogled, ublažava bol. Kad su ispitanici posmatrali povredu na prstu kroz stranu koja umanjuje, prst im je izgledao jako udaljen, što je izazvalo osećaj smanjivanja bola i spadanje otoka.

Zato sledeći put kada se udariš, posečeš, povrediš, pokušaj sa ovim trikom – pogledaj povredu kroz dvogled okrenut naopako.

Pinokio iluzija

Potreban ti je pomoćnik za izazivanje ovog osećaja, dve stolice i povez za oči. Postavi stolice jednu ispred druge, sedi iza osoba koja ti asistira, stavi povez preko očiju i zatim jednu ruku stavi na svoj nos, a drugu na nos osobe koja sedi ispred tebe. Zatim lagano miluj vrh svog nosa i ubrzo bi trebalo da stekneš osećaj da ti je nos dugačak kao u priči o Pinokiju kome raste nos kad laže. Uspeh ovog eksperimenta prijavljuje oko polovine učesnika.

Wannabe TV

Editors choice