6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Jesenji odevni komadi koji će ti biti najpotrebniji u narednom periodu

Kako da se poigraš sa svojim umom (strejt halucinacije)

Kako da se poigraš sa svojim umom (strejt halucinacije)

1/2

Možeš da se zabaviš sam sa sobom (i uz malu pomoć druge osobe) da doživiš halucinacije na potpuno legalan način, uz pomoć trikova koje su smislili oni koju proučavaju funkcionisanje ljudskog uma. I da dokažeš sebi da je zaista istinito sve što um može da zamisli. Evo nekih preporuka za vožnju u sopstvenoj glavi.

Ganzfeldov postupak

Počni tako što ćeš podesiti šum na radio prijemniku (frekvencija između radio stanica). Upali crveno svetlo i okreni ga prema mestu gde ćeš ležati. Zatim raseci na pola lopticu za ping pong, lezi i zalepi polovine loptice preko očiju. Neki tvrde da je dovoljan i povez, ili maska za spavanje, ali nije garantovano da će funkcionisati.

U roku od nekoliko minuta, trebalo bi da iskusiš brojne senzorne poremećaje. Eksperimentatori su prijavili razne senzacije – životinje u oblacima, glasove preminulih, fantastične boje i čudne oblike… Ljudski um je naviknut na senzaciju i dešavanje, tako da, kada blokiramo čula (zbog čega lepimo ping pong loptice u slušamo šum), um počne da “izmišlja” senzacije.

View this post on Instagram

Tom Shelby. 🚬 @privacy.zone

A post shared by Men's Confidence (@mens_confidence) on

Trik za ublažavanje bola

Istraživači sa Oksforda otkrili su da posmatranje povrede kroz naopako okrenut dvogled, ublažava bol. Kad su ispitanici posmatrali povredu na prstu kroz stranu koja umanjuje, prst im je izgledao jako udaljen, što je izazvalo osećaj smanjivanja bola i spadanje otoka.

Zato sledeći put kada se udariš, posečeš, povrediš, pokušaj sa ovim trikom – pogledaj povredu kroz dvogled okrenut naopako.

Pinokio iluzija

Potreban ti je pomoćnik za izazivanje ovog osećaja, dve stolice i povez za oči. Postavi stolice jednu ispred druge, sedi iza osoba koja ti asistira, stavi povez preko očiju i zatim jednu ruku stavi na svoj nos, a drugu na nos osobe koja sedi ispred tebe. Zatim lagano miluj vrh svog nosa i ubrzo bi trebalo da stekneš osećaj da ti je nos dugačak kao u priči o Pinokiju kome raste nos kad laže. Uspeh ovog eksperimenta prijavljuje oko polovine učesnika.

Wannabe TV

Editors choice