Kratki stilski saveti za muškarce

“Tajne” koje Facebook zna o svakom svom korisniku

Kineski zid polako nestaje

Modna pravila koja bi trebalo redovno da kršiš

Workout with models: Vežbe uz koje možeš lako da održiš zategnuto telo (VIDEO)

Da li si čuo za TABATA trening?

Kako da nosiš trendove 90-ih?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Naučnici upozoravaju – manje od osam sati sna nas ubija

Tvoj posao šteti tvojoj koži – evo i kako

Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Neverovatne ilustracije koje dokazuju da živimo u “ludom” svetu

Ovi poznati filmski likovi nastali su po uzoru na stvarne ličnosti

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Kako da se poigraš sa svojim umom (strejt halucinacije)

Kako da se poigraš sa svojim umom (strejt halucinacije)

1/2

Možeš da se zabaviš sam sa sobom (i uz malu pomoć druge osobe) da doživiš halucinacije na potpuno legalan način, uz pomoć trikova koje su smislili oni koju proučavaju funkcionisanje ljudskog uma. I da dokažeš sebi da je zaista istinito sve što um može da zamisli. Evo nekih preporuka za vožnju u sopstvenoj glavi.

Ganzfeldov postupak

Počni tako što ćeš podesiti šum na radio prijemniku (frekvencija između radio stanica). Upali crveno svetlo i okreni ga prema mestu gde ćeš ležati. Zatim raseci na pola lopticu za ping pong, lezi i zalepi polovine loptice preko očiju. Neki tvrde da je dovoljan i povez, ili maska za spavanje, ali nije garantovano da će funkcionisati.

U roku od nekoliko minuta, trebalo bi da iskusiš brojne senzorne poremećaje. Eksperimentatori su prijavili razne senzacije – životinje u oblacima, glasove preminulih, fantastične boje i čudne oblike… Ljudski um je naviknut na senzaciju i dešavanje, tako da, kada blokiramo čula (zbog čega lepimo ping pong loptice u slušamo šum), um počne da “izmišlja” senzacije.

View this post on Instagram

Tom Shelby. 🚬 @privacy.zone

A post shared by Men's Confidence (@mens_confidence) on

Trik za ublažavanje bola

Istraživači sa Oksforda otkrili su da posmatranje povrede kroz naopako okrenut dvogled, ublažava bol. Kad su ispitanici posmatrali povredu na prstu kroz stranu koja umanjuje, prst im je izgledao jako udaljen, što je izazvalo osećaj smanjivanja bola i spadanje otoka.

Zato sledeći put kada se udariš, posečeš, povrediš, pokušaj sa ovim trikom – pogledaj povredu kroz dvogled okrenut naopako.

Pinokio iluzija

Potreban ti je pomoćnik za izazivanje ovog osećaja, dve stolice i povez za oči. Postavi stolice jednu ispred druge, sedi iza osoba koja ti asistira, stavi povez preko očiju i zatim jednu ruku stavi na svoj nos, a drugu na nos osobe koja sedi ispred tebe. Zatim lagano miluj vrh svog nosa i ubrzo bi trebalo da stekneš osećaj da ti je nos dugačak kao u priči o Pinokiju kome raste nos kad laže. Uspeh ovog eksperimenta prijavljuje oko polovine učesnika.

Wannabe TV

Editors choice