Kad nešto želite – nabavite, uzmite, ostvarite

Nemojte uzdisati i uzalud želeti, nadajući se da će vam to nekako pasti s neba – kao što većina ljudi radi. Stupite u akciju. Zaradite novac kojim ćete nabaviti to što hoćete, organizujte događaj, budite maštoviti i delujte.

Nemojte izlagati samo činjenice, nego ispričajte priču

Obrnite redosled, ukoliko želite da se neko zagreje za vašu ideju. Izložite svoju zamisao kao priču, a zatim je potkrepite činjenicama.

Kako da se razlikujete od drugih2 Kako da se razlikujete od drugih? (1. deo)

Prevaziđite malodušnost, pokrenite se i postignite svoj cilj

Ne pristajte unapred na poraz, jer su vam šanse slabe i potrebno je mnogo truda. Izađite iz zone komfora, pokrenite se i dokažite sebi i drugima da je moguće ostvariti zamisli i postignuti ciljeve.

Umesto da pratite grupu, budite prvi koji će koristi novi pristup

Ne čekajte da stvari postanu sigurne i razrađene, pre nego što počnete da ih primenjujete, sledeći korake onih koji su je razradili. Budite pionir, preuzmite rizik, uvedite novine i oprobajte ih. Budite pokretač, a ne sledbenik.

Ne treba da budete drugačiji, nego bolji

Snažna individualnost i autentičnost uvek se odlikuje tom vrstom posebnosti – osećanja da ste drugačiji od drugih. Ali to nije dovoljno. Potrebno je da budete bolji od drugih. U mnogim stvarima.

Svi oko vas žure – vi odvojte malo vremena

Užurbanost je način savremenog života, na koji ne morate pristati. Odvojte malo vremena za sebe, za opuštanje, za osećanje zahvalnosti, za posmatranje sveta i čuđenje njegovim apsurdima i veličanstvenosti.

Comments