U savremenom svetu se sve više govori o tome da je najveći problem energija koja nas okružuje. Treba se okružiti pozitivnom dobrom energijom, da bismo bili zdravi, srećni, uvek dobro raspoloženi, ali i uspešni. Međutim, takozvani energetski vampiri su svuda oko nas, odašilju negativnost od koje je teško zaštiti se, što posebno pravi problem hipersenzitivnim, jako empatičnim osobama, koje čak u nekim trenucima mogu tuđu bol da osete kao svoju, pa čak i neke opšte probleme da shvate kao svoje.

Nije lako odbraniti se od negativne energije, ma odakle ona da dolazi. Teško je i odbraniti se, i odupreti se, jer dolazi uglavnom od osoba koje su prilično uporne u njenom odašiljanju, te često ni ne prmećuju da time stvaraju veliku napetost kod svojih sagovornika, kolega, članova porodice… Ali, bitno je da sebe “spasiš” te negativnosti i da joj ne dozvoliš da utiče na toje normalno funkcionisanje, te tvoju uspešnost na bilo kom polju.

Najbitnije od svega, kada se osećaš bezvoljno, neraspoloženo, jeste da otkriješ izvor te negativne energije. Ukoliko uvidiš da to nije nešto što dolazi od ličnog problema, nekih ličnih shvatanja, već da taj osećaj nelagodnosti počinje da se uvećava na nekom mestu, u prisustvu nekoga ko ti je bliži, ili je možda samo poznanik, onda ćeš brzo znati ko je u stvari odgovoran za tvoje “loše trenutke”. Ovo je prvi i najvažniji korak, kao kod dijagnostikovanja bolesti.

negativnost empatija 2 Kako da se spasiš negativnosti i uticaja energetskih vampira?
Comments