Sledeći korak koji je bitno da napraviš jeste da napraviš distancu od izvora negativnosti. Koliko god da želiš da pomogneš nekome iz svoje porodice, možda prijatelju, kolegi, ukoliko ima toliko negativne energije koja čak i tebe “uvlači” u depresivna stanja, onda je neophodno da napraviš jednu vrstu granice. Prvo, pri razgovoru slobodno idi korak unazad, to će stvoriti jednu podsvesnu vrstu distance, koju će tvoj sagovornik shvatiti i tako će bar na neke trenutke ustuknuti sa slanjem negativnih “talasa”, što će vremenom postajati i praksa. Slobodno od onoga što te guši možeš i da “bežiš”. Nemoj da se brineš toliko da li ćeš nekoga povrediti, jer na kraju krajeva, ukoliko postaneš kao osoba koja na tebe utiče negativno, nećeš više biti u stanju da joj pomogneš.

Naleti negativne energije umeju da stvore veliku napteost u organizmu, a to dalje može da utiče i na brojne zdravstvene probleme. Kako ti se to ne bi dogodilo, bitno je da se usredsrediš na disanje. Ono je često od ključne važnosti. Duboki udah, pa duboki izdah, ponovljeni u nekoliko minuta, učiniće da se osećaš smirenije i bistrije, pa će i kiseonik koji u većoj meri dođe do mozga obezbediti bolju koncentraciju i samim tim više načina ćeš moći da smisliš kako da izbegneš neku situaciju ili kako toj osobi da pomogneš.

Postoji i jedan praktičan način zaštite, koji propagiraju brojni psiholozi i terapeuti, a to je korišćenje zamišljenog štita. Ovo je odličan način na koji možeš sebi da pomogneš kada se osećaš napeto, nervozno, kada si u nekoj stresnoj situaciji i pored nečega što te ispunjava negativnošću. Zamisli da se nalaziš u velikoj kutiji, kojoj niko ne može da priđe, može da bude bele ili u boji koja tebi znači zaštitu, te ćeš tako mnogo lakše prebroditi celu situaciju.

negativnost empatija 3 Kako da se spasiš negativnosti i uticaja energetskih vampira?
Comments