Svaki dan i bilo koje vreme je pravi trenutak da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju, a svakako ne treba da čekaš da te stignu posledice neurednog načina života i loše ishrane.

Detoksikacija ti je potrebna ako osećaš iscrpljenost i mentalni zamor zbog previše posla, nedostatka sna i manjka energije da preduzmeš neko aktivnije vežbanje, kako bi se doveo u formu. A evo kako da postigneš telesno i mentalno oživljavanje i energizaciju.

Nije dovoljno samo da izbaciš alkohol na nekoliko nedelja, ili da smanjiš unos ugljenih hidrata – potrebno ti je opuštanje i program zdravih navika, a to znači da ti je potrebna i disciplina i posvećenost. Ali budi siguran da će vredeti – energija će ti se podići, osećaćeš se bolje u svakom smislu, imaćeš mentlnu jasnoću i izgledaćeš bolje i zdravije.

Promena životnog stla počinje od ishrane – potrebno je da prestaneš da konzumiraš meso, mlečne proizvode, žitarice i da se usredsrediš na sveže sokove od voća i povrća i na sveže voće i povrće. Kako ćeš živeti na napicima i voću i povrću? Pa, biće malo nezgodno, više zbog žudnje za nezdravom hranom (to je oblik zavisnosti), nego zbog gladi. Ali povratk energije, osećanje telesne lakoće i činjenica da ćeš brzo istopiti suvišne kilograme i da ćeš svakog dana primećivati rezultate, daće ti snage da izdržiš.

Tokom dve nedelje novog režima ishrane, potrebno je i da uvedeš odlazak na spavanje pre ponoći, a vežbe iz joge, disanje i meditacija, pomoći će ti da povratiš unutrašnju ravnotežu i zdrav san.

Comments