Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Prva tri dana je najteže – tada je izazov biti disciplinovan i odoleti iskušenjima. Posle pet dana žudnja za nezdravom hranom se smanjuje, a pojačava se osećanje samopouzdanja – ti si taj koji kontroliše svoje želje, sprovodi svoje namere i upravlja svojim životom.

U narednih desetak dana, otkrićete da su vam zdravi napici i veće količine svežeg voća i povrća sasvim dovoljne da ne budete gladni, a da vam daju mnogo više enrgije, nego hrana koju ste ranije konzumirali.

Posle prolaska kroz izazovnu detoksikaciju, mnogi odluče da u potpunosti prihvate zdrav način ishrane i nastave da grade i neguju zdrave navike, jer se neuporedivo bolje osećaju i ne žele da to bude samo prolazno stanje. Kad shvatiš da možeš ne samo da živiš, nego i da mnogo bolje funkcionišeš, da se subjektivno i objektivno bolje osećaš, da bolje izgledaš i zračiš zdravljem i svežinom, želećeš da usvojiš trajan zdrav stil života.

Uz zdravu ishranu, joga vežbe i meditaciju, preporučuje se i čitanje, slušanje muzike, bavljenje nekim kreativnim radom (slikanje, pisanje, vajanje, obrada drveta, pravljenje kolaža, uređivanje bašte…) kao oblik mentalne detoksikacije i prekidanja zavisnosti od kompujutera i televizije. Idelano bi bilo da odlaziš na plivanje, masažu i spa tretmane, da bi kompletirao sprovođenje mentalne i fizičke higijene i pročišćenja.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice