Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Preporuka za oslobađanje (od) besa i kanalisanje njegove energije je da najpre identifikuješ osećanje besa onda kada se pojavi. Intenzitet besa ukazuje na potrebu za kanalisanjem – ponekad ćeš otkriti da bes uopšte nije adekvatna reakcija, već samo obrazac po kome reaguješ, kada se osećaš ugroženo ili poniženo, a da za to prvobitno osećanje ne postoje realni razlozi. Potrebno je vežbanje i upornost da bi stekao veštinu da sagledavaš svoja osećanja, da posmatraš sebe u trenutku dok si pod nabojem i istovremeno tražiš uzrok nastajanja naboja.

clay banks h4elZPxUXLU unsplash e1593521544916 Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Ako uvidiš da se tvoj bes temelji na osujećenosti i nesigurnosti, a ne na lošim namerama drugih, onda menjaš prvobitno osećanje. Shvataš da prijatelj nije hteo da te uvredi, već da ti pomogne. Da roditelji nisu hteli da ti slome duh, nego su verovali da te osnažuju svojim načinom vaspitanja – da niko nije hteo da te izazove i povredi, već si ti to tako doživeo iz sopstvene pozicije neprihvatanja, nedostatka samopouzdanja i ranjivosti. Svi su ranjivi, svi imaju slabosti. Poznavanjem svojih slabosti stičeš snagu, koja ti, pored ostalog, služi da preusmeriš energiju besa.

Čim stekneš uvid, razumevanje, menjaš osećanja. Bes isparava, a srce traži da se ispuni zahvalnošću, empatijom, ljubavlju. Tada možeš da stupiš u konstruktivnu akciju – da stupiš u komunikaciju, da kažeš nekome kako si se osećao, šta bi hteo, kako misliš da stvari treba da se odvijaju, da se suočiš sa nečim što ti je neprijatno, bez besa koji zaslepljuje i sprečava uvide. Kada odlučiš da se suočiš, prevazišao si korišćenje besa kao štita, zaslepljivača, promenio osećanja i preusmerio energiju. To je stvarna, realna moć delanja i upravljanja sopstvenim životom.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

 

 

Wannabe TV

Editors choice