Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako da usporiš i ostaneš stabilan

Kako da usporiš i ostaneš stabilan

1/2

Teško je u današnje vreme biti smiren i temeljan, jer svi žure, na poslu nas pritiskaju rokovi, za privatan život nemamo dovoljno vremena, a za sebe najmanje. Stres je sastavni deo svačije svakodnevice, i isto tako, najveći faktor svih problema savremenog sveta. Svi saveti o mentalnom i fizičkom zdravlju upućuju nas na usporavanje, vraćanje prirodi, na otpor savremenom užurbanom načinu života, a ni ovi nisu različiti! Dakle, evo kako da malo usporiš i ostaneš stabilan, duševno i fizički uravnotežen i zdrav.

Ustani malo ranije

Navika da skačeš iz kreveta i žuriš da ne zakasniš, doprinosi stresnom početku dana. Iako time dobijaš pola sata ili više spavanja, na drugoj strani si u gubitku. Zato je bolje da ustaneš ranije, da bi mogao na miru da se spremiš za početak dana – da vežbaš desetak minuta, doručkuješ, istuširaš se i kreneš na vreme u susret dnevnim obavezama, bez straha da ćeš zakasniti.

Pešači kad god možeš

Ako do posla i nazad prelaziš veliki put, to je samo po sebi stresno i zamorno. Ali hodanje pomaže da se razbistri mozak i da se energija uravnoteži. Ukoliko se voziš gradskim prevozom do posla, siđi stanicu ranije i prepešači ostatak puta, kao i u povratku. Ako se voziš autom, pronađi parking par blokova pre svog odredišta, da bi mogao da prepešačiš tu razdaljinu. Penji se stepenicama, umesto da koristiš lift – koristi svaku priliku da hodaš, umesto da se voziš.

Wannabe TV

Editors choice