Čekanje u redu iskoristi za razmišljanje

Ne možeš da izbegneš čekanje – gužve u saobraćaju, čekanje u redovima pred šalterom ili kasom u prodavnici – to je deo svakodnevice. Zato se uvežbaj da to čekanje koristiš za posmatranje, prikupljanje utisaka, razmišljanje i maštanje. Nemoj posezati za telefonom i prekraćivati vreme na internetu, već angažuj svoj mozak, da te zaokupi i zabavi. Ljudima koji umeju da se opuste, posmatraju, upijaju utiske i razmišljaju u svakoj prilici, nikada nije dosadno, jer nikada ne gube vreme.

Ne pokušavaj da multitaskuješ

Multitasking je jedna od pošasti savremenog užurbanog načina života. Svi pokušavaju da rade više stvari istovremeno, jer misle da će tako uštedeti vreme, ali to je zabluda. Odredi prioritete, radi jedno po jedno i ne prihvataj previše zadataka, koji prevazilaze tvoju snagu i kapacitete.

Provedi neko vreme u prirodi

Pokušaj da svakog vikenda imaš neke aktivnosti u prirodi – obična šetnja, planinarenje, odlazak na neko mirno mesto i posmatranje zalaska sunca – pomoći će ti da se zaista isključiš iz užurbane svakodnevice i da se napuniš energijom prirode, rasta i razvoja.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments