Pozitivnost ne znači negiranje neprijatnih i loših stvari, već ulaganje energije u one dobre i pozitivne, jer ono što hraniš i u šta ulažeš, to raste i osnažuje se. Da bi uveo i prizvao pozitivnost u svoj život, možeš da praktikuješ neka jednostavna uputstva.

Usmeravanje misli i pozitivan govor

Pozitivnost treba da dođe kroz vas, iz vaših misli i osećanja, ali ako ste navikli da praktikujete negativnost kroz ramišljanje i izgovaranje osuda, možete početi da od spolja gradite, kako biste dospeli do onog unutra. Dakle, počnite od sebe. Prestanite da sebe posmatrate kritički i da govorite sebi kako ste omanuli, promašlili, kako ste ispali glupi i slabi. Umesto toga, kad uočite kako se obrušavate na sebe sa kritikom i osudom, zamislite sebe kao drugu osobu, kao svog najboljeg prijatelja, kome sigurno nikada ne biste rekli takve stvari. Verovatno biste mu kazali da se opusti i strpi, da se na greškama uči, da će sledeći put biti bolje, da veruje u sebe i da ne odustaje. Kada govorite o drugima, služite se umerenim i ljubaznim rečima. Ako nemate ništa lepo o nekome da kažete, onda nemojte ništa ni da govorite.

Negujte pozitivno okružene

Pronađite neku afirmaciju koja vam odgovara, u koju verujete i koja vam zvuči istinito kada je izgovarate. Napišite je i stavite na vidno mesto, ponavljajte je u sebi i naglas, više puta dnevno. Biće vam potrebno neko vreme da usvojite afirmaciju (ili mantru) i da se osećate komotno (a ne glupo) kad je izgovarate, ali to je pitanje prakse i navike. Na taj način unosite pozitivne vibracije u svoje okruženje i stvarate neku vrstu zaštitnog polja. Kad god osetite da vas obuzima negativna energija i mračne misli, ponavljate afirmaciju koja nosi naboj pozitivnosti, vere, bezbednosti i smirenosti vašeg neposrednog okruženja.

Comments