Utičite svesno na promene u svom životu

Promene se neprekidno događaju, a mi im se obično opiremo, pre nego što ih prihvatimo, jer svi imamo naviku negativnosti – straha pred nepoznatim. Da biste prihvatili promene, pronašli ono dobro i pozitivno u njima i uticali na njihov razvoj, koristite moć pozitivnosti. Ne otežavajte sebi dtako što ćete svakodnevno biti glavni lik svog negativnog narativa  – život je i bz toga dovoljno težak i kompleksan. Budite ljubazni prema sebi i stvorite pozitivan narativ, iz goga ćete se obraćati i sebi i drugima i na taj način upravljati svojim reakcijama i uticati na promene koje vam život donosi. Stvari postaju drugačije, postepeno ili naglo, a vi se prilagodite tako što ćete ostati otovreni i radoznali da vidite šta dobro i zanimljivo nosi ta promena koja nastupa.

Pokrenite svoje telo

Pristupite telesnim aktivnostima i vežbanju na drugačiji način, bez nekog posebnog cilja, bez podvrgavanja tela mučnoj disciplini. Pronađite radost u kretanju i naprezanju. Divite se svom telu, koje može da uradi toliko stvari. Isprobajte aktivnosti kojima se niste bavili ranije. Vežbajte u prirodi, planinarite, počnite da praktikujete jogu, tehnike disanja i meditacije. Plešite. Osetite kako energija struji kroz vas, kako vas pokreće i ispunjava zadovoljstvom i životnošću.

Shvatite da svaka promena zahteva vreme

I praktikovanje pozitivnosti je promena u vašem životu, da biste je uveli u praksu potrebno je vreme. Radite to u malim dozama i naučite pre svega da se ne osećate neuspešno kad se zaboravite i podlegnete negativnim obrascima razmišljanja i ponašanja. Oni će uvek biti prisutni – shvatite da vam služe da biste bolje napravli razliku, da biste svesno birali pozitivnost, jer se u njoj osećate bolje, jasnije razmišljate i osećate se čistije u svakom smislu. Nivo pozitivnosti osciluje i nikada nije isti, držite se malih stvari i vrednujte ih, vežbajte vrednovanje sebe i ljubav prema sebi, jer je to suština pozitivnosti.

Naslovna fotografija: instagram.com/rsimacourbe

Brankica Milošević

Comments